Du kan støtte fattige børns idrætsdeltagelse

Fra 11.-31. oktober vil danskernes indkøb i føtex betyde at flere økonomisk udsatte børn kan dyrke idræt.
10. okt 2014
Fra 11.-31. oktober vil danskernes indkøb i føtex betyde at flere økonomisk udsatte børn kan dyrke idræt.

Økonomisk trængte familier kan få støtte til deres barns idrætsdeltagelse gennem et donationsprogram, som Procter & Gamble står bag sammen med DIF og føtex.

3005 børn er støttet pr. 31. juli 2014. 1.190 piger og 1.815 drenge. 51% er under 12 år, mens 49% er 12-17. Der er støttet med i alt 2,2 mio. kr. siden projektets start i januar 2013.

Når man køber et produkt fra Procter & Gamble – fx Gillette – i en vilkårlig føtex landet over, bliver der doneret en krone til projektet, som går direkte til børnene. Det sker i tre kampagneperioder i løbet af året. Næste periode begynder nu og varer fra uge 42-44 2014. Håbet er at endnu flere danskere vil støtte fattige børns idrætsdeltagelse.

Støtten skal søges hos DIF via den lokale idrætsforening, som så søger på vegne af økonomisk trængte forældre, hvis barn gerne vil gå til idræt eller være i stand til at fortsætte med idræt i foreningen. Efterspørgslen har været enorm stor.

Fremover støttes kun kontingent
Langt hovedparten af den hidtidige støte har været til børnenes kontingent. Fremover er det kun kontingent man kan søge om støtte til (ikke udstyr eller stævnedeltagelse), da partnerne bag projektet ønsker at hjælpe flest muligt med hjælp til kontingentet.

Der er støttet børn i i alt 31 forskellige idrætsgrene: Fodbold, Håndbold, Gymnastik, Svømning, Karate, Ridning, Dans, Badminton, Brydning, Taekwondo, Tennis, Basketball, BMX, Volleyball, Amerikansk Fodbold, Bordtennis, Bueskydning, Atletik, Billard, Floorball, Judo, Klatring, Kunstskøjteløb, Skydning, Thaiboksning, Trampolin, Cricket, Hockey, Ishockey, Kajak, Speedway

Se mere på www.alleboern.dif.dk