Brug hovedet – pas på skallen

En ny kampagne skal mindske antallet af hjernerystelser blandt sportsudøvere i Danmark.
8. okt 2014
En ny kampagne skal mindske antallet af hjernerystelser blandt sportsudøvere i Danmark.

Spillerforeningen, Håndbold Spiller Foreningen og Danske Elitesportsudøveres Forening har sammen med Center for Hjerneskade lanceret kampagnen ’Brug hovedet - pas på skallen’, som både skal få sportsudøvere til at opdage hjernerystelser og behandle dem.

’Jeg ser det som altafgørende, at elitesportsudøvere bliver mere bevidste om symptomerne af en hjernerystelse og alvoren i at tage dem seriøst’, siger den tidligere landsholdsspiller i håndbold Malene Dalgaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

’Vi hører om alt for mange, der ikke kender symptomerne og dermed fortsætter med at spille. Det går ikke, for en hjernerystelse kræver tid og ro.’

Den tidligere FC Midtjylland-spiller måtte for nylig indstille karrieren, efter at hun tre gange pådrog sig hjernerystelser i løbet af karrieren.

Spillerforeningen, Håndbold Spiller Foreningen og Danske Elitesportsudøveres Forening vil for at vise alvoren med kampagnen i den kommende tid give deres medlemmer indblik i konkrete udøveres skæbne, efter at de er blevet ramt af hjernerystelser.