Årets idrætskommune bevæger sig gennem efterårsferien

DIF kårede Holstebro til ’Årets Idrætskommune 2013’, og med hæderen fulgte 200.000 kr., som nu går til leg og bevægelse for børn i efterårsferien.
8. okt 2014
DIF kårede Holstebro til ’Årets Idrætskommune 2013’, og med hæderen fulgte 200.000 kr., som nu går til leg og bevægelse for børn i efterårsferien.

Der kommer sved på panden af børnene fra 0.-6. klasse i Holstebro, når kommunen inviterer til leg og bevægelse den 14.-15. oktober i skolernes efterårsferie. Holstebro Kommune har nemlig valgt at bruge de 200.000 kr., som fulgte med DIF-titlen ’Årets Idrætskommune 2013’, på kommunens børn.

Programmet byder fx på ’streetaktiviteter, ’kamp og spil’ samt ’boldlege’ rundt om i Holstebro.

”Formålet med at lave efterårsaktiviteterne er, at alle børn i Holstebro Kommune fra 0. - 6. klasse igennem sjove, spændende og kreative efterårsaktiviteter får mulighed for at bevæge sig. Vi vil gerne, at alle børn og unge i Holstebro Kommune har lige muligheder for at bevæge sig og dyrke idræt. Derfor er efterårsaktiviteterne også gratis. Det gælder ikke om at være den bedste, men derimod om at deltage i fællesskabet”, siger Chef for Kultur og Fritid i Holstebro Kommune Lisbeth Madsen.

Bag arrangementet står ikke kun kommunen, men også 18 studerende fra pædagog-, fysioterapi- og pædagoguddannelserne VIA i Holstebro, der i samarbejde med to konsulenter fra ’Sport og Fritid’ og ’Børn og Unge’ kommer til at stå for aktiviteterne.

Efterårsaktiviteterne kulminerer i en farverig børneidrætsfest for alle deltagere på Idrætscenter Vest onsdag aften den 15. oktober. Her vil blandt andet DIF´s formand Niels Nygaard være til stede og deltage sammen med børnene.

Læs mere om efterårsaktiviteterne på: www.holstebro.dk/efteraarssjov