DIF bakker op om indgreb mod spillehaller

Et udspil fra skatteministeren vil sætte en stopper systematisk snyd med velgørende midler i danske spillehaller. DIF roser udspillet for at ville sikre en fortsat strøm af midler til foreningerne.
30. sep 2014
Et udspil fra skatteministeren vil sætte en stopper systematisk snyd med velgørende midler i danske spillehaller. DIF roser udspillet for at ville sikre en fortsat strøm af midler til foreningerne.

Skatteminister Benny Engelbrecht vil gøre op med landets spillehallers svindel med velgørende midler, som blandt andet skal komme lokale idrætsforeninger til gode. I dag kan spillehallerne slippe for skat på 95 procent af deres bruttoindtægt, hvis de sender pengene til lokale idrætsklubber eller musikforeninger. Den ordning skal der nu sættes en stopper for. Ministeren understreger, at foreningsverdenen ikke kommer til at miste tilskuddene. Det vil i stedet være statens egne fonde og puljer, der fordeler de penge, som kommer ind fra skatter og afgifter fra de knap 1.300 spillehaller. Det drejer sig om omkring 80 millioner kroner.

”Vi bakker op om skatteministerens udspil. Fejl i uddelingen af midler fra i omegnen halvdelen af de kontrollerede spillehaller er helt uacceptabelt. Det er vigtigt, at vi får et system, hvor mulighederne for snyd ikke er så åbenlyse, som vi kan konstatere, at de har været i det nuværende system,” siger Karl Chr. Koch, direktør i DIF.

”Vi hæfter os med tilfredshed ved, at ministeren tilkendegiver, at dette ikke bliver en spareøvelse, og at den lokale foreningsidræt fortsat vil modtage tilskud på samme niveau som hidtil,” siger Karl Chr. Koch.