Nu skal danskerne hylde lokalidrætten

Hvert år i januar hyldes profilerne i den danske sportsverden til DR’s sportsgalla. Fra 2015 skal også de lokale idrætsinitiativer hædres med prisen kaldet Danskernes Idrætspris. e-Boks er sponsor, og sammen med DIF og DR P4 inviterer de alle danskere til at indstille deres favorit-idrætsinitiativ.
25. sep 2014
Hvert år i januar hyldes profilerne i den danske sportsverden til DR’s sportsgalla. Fra 2015 skal også de lokale idrætsinitiativer hædres med prisen kaldet Danskernes Idrætspris. e-Boks er sponsor, og sammen med DIF og DR P4 inviterer de alle danskere til at indstille deres favorit-idrætsinitiativ.

Prisen, der tidligere hed ”Årets Idrætskommune”, er siden 2006 blevet uddelt af DIF. e-Boks er nu trådt ind som sponsor, og DIF og e-Boks har i samarbejde videreudviklet prisen, så den i højere grad inddrager danskerne i at hylde de gode, lokale idrætsinitiativer.

De to parter har indgået et samarbejde med DR P4, som skal mobilisere lytterne i de forskellige distrikter til at indstille deres favorit-idrætsinitiativ til prisen. Hensigten er at øge opmærksomheden om de lokale initiativers betydning for foreningsidrætten – og gerne nå ud med budskabet til hele Danmark.

"Det er i det lokale arbejde, at man inspirerer børn og unge til at dyrke idræt. Det er der, man føder fremtidens talenter og giver danskerne mulighed for at opleve glæden ved idrætten. Vi vil have fat i danskernes fortællinger om alle de gode tiltag, der sker rundt om i landet. Så derfor giver vi alle borgere mulighed for at indstille deres favorit-idrætsinitiativ til prisen," siger Niels Nygaard, formand for DIF.

Små og store initiativer kommer i betragtning
Danskernes Idrætspris hylder lokale initiativer, der yder en særlig kvalificeret indsats for den lokale idræt og skaber stor værdi for lokalsamfundet. Henrik Andersen, administrerende direktør i e-Boks, understreger, at både store og små initiativer kan komme i betragtning.

"I e-Boks arbejder vi hver dag med innovation, og vi ved godt, at det ikke kun er de store investeringer, der kan gøre en forskel. I forhold til prisuddelingen vil vi først og fremmest lægge vægt på, at initiativerne er nyskabende og effektive, og derfor er små initiativer mindst lige så velkomne som stort anlagte bygge- og anlægsprojekter," siger Henrik Andersen.

e-Boks, DIF og DR P4 vil engagere lokalmiljøet
e-Boks støtte til den nye idrætspris ligger i naturlig forlængelse af et mangeårigt engagement i idrætten. Virksomheden har været hovedsponsor for Caroline Wozniacki fra 2009-2014 og før det hovedsponsor for damelandsholdet i håndbold. Med det nye sponsorat af Danskernes Idrætspris vil e-Boks tage et medansvar for noget, som kommer alle danskere til gode.

"Med e-Boks leverer vi et produkt, der når ud til alle danskere. Derfor giver det god mening for os at tage et bredt ansvar og støtte og synliggøre idrætten lokalt i alle hjørner af Danmark. Vi er glade for at kunne arbejde sammen med DIF, der arbejder for at understøtte idræt for alle. Med DIF’s 1,9 mio. aktive medlemmer har vi et godt udgangspunkt for at sætte lokalidrættens vilkår på agendaen," siger Henrik Andersen.

Danskernes Idrætspris sætter de lokale forhold på agendaen, og det er i overensstemmelse med DR P4’s målsætninger.

"Danskernes Idrætspris kan engagere vores lyttere regionalt og binder vores regionale stof sammen på tværs af landet. Det er en fantastisk mulighed for at lave nærværende radio, og vi håber selvfølgelig, at vores mange lyttere bakker op og benytter sig af chancen for at påvirke og hylde lokalidrætten," siger Anne-Marie Dohm, direktør i DR Danmark.

Vinderen af Danskernes Idrætspris kåres ved DR´s show, SPORT 2014, lørdag den 10. januar 2015 i Boxen i Herning. Præmien er på 100.000 kr. Pengene går til et nyt idrætsinitiativ i hjemkommunen for det vindende initiativ. Hvilket initiativ bestemmer kommunalbestyrelsen.

For yderligere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Steen Dahl Pedersen, kommunikationschef i DIF
E-mail: sdp@dif.dk, Mobil: 24 27 47 25


Om indstillingen af initiativer og kåringen af Danskernes Idrætspris
Alle danskere kan fra i dag til og med fredag den 10. oktober indstille deres favorit-idrætsinitiativ til Danskernes Idrætspris. Gå ind på www.danskernesidrætspris.dk og udfyld et kort indstillingsskema. Herefter bliver alle indstillingerne sendt til en række regionale dommerpaneler, der udvælger tre initiativer i hver af de ni DR-distrikter. Mandag den 10. november offentliggøres de udvalgte initiativer, og danskerne kan nu stemme på deres favoritinitiativ i hver DR-distrikt. De ni vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2014 lørdag den 10. januar 2015.

Indstillingskriterier
Alle indstillede idrætsinitiativer vil blive bedømt på baggrund af følgende kriterier:

Kompetence: Prisen uddeles til et initiativ, der kendetegnes ved et højt ambitionsniveau og en kvalificeret eksekvering.
Effektivitet og værdiskabelse: Prisen uddeles til et initiativ, hvor ressourcerne er brugt effektivt til at skabe værdi for de lokale borgere. Her vil der blive fokuseret på, hvor cost-effektivt initiativet er, samt hvor mange der har glæde af det.
Innovation: Prisen uddeles til et nyskabende initiativ, som kan være til inspiration for andre.

Om e-Boks
4,7 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2013 blev over 228 mio. dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 3.630 tons papir.

Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.

e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark. Læs mere på www.e-boks.dk  

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne. Læs mere på www.dif.dk