Lotto-fald koster idrætten millioner

Idrættens indtægter fra Lotto-overskuddet er stærkt dalende. Politikerne er klar til dialog og vil kigge nærmere på problemstillingen.
22. sep 2014
Idrættens indtægter fra Lotto-overskuddet er stærkt dalende. Politikerne er klar til dialog og vil kigge nærmere på problemstillingen.
Danskerne spiller mindre og mindre Lotto. Det er en stor udfordring for foreningsidrætten i Danmark, som bliver tildelt støtte på baggrund af overskuddet af netop Lotto-spillet.

Overskuddet bliver i år 47 millioner kroner mindre end beregnet, og i 2015 ser det helt skidt ud, da prognoserne peger på, at nedgangen bliver på hele 135 millioner kroner.

”Bevillinger kan naturligvis svinge, men i disse år stiger forventninger og krav til idrættens bidrag til samfundet på en række områder, og det kan blive umuligt at leve op til uden en reaktion nu,” siger DGI’s formand, Søren Møller til JP og bliver bakket op i det synspunkt af DIF’s formand, Niels Nygaard.

Tipsloven
Tidligere skete udlodningen på baggrund af hele overskuddet i Danske Spil, men siden tipsloven blev lavet om i 2012 er udlodningen blevet bundet op på Lotto-spillet.

Den samlede gruppe af udlodningsmodtagere har derfor henvendt sig til politikerne med en række løsningsforslag til, hvordan lovgivningen kan ændres.

På Christiansborg bliver der lyttet til bekymringerne. Venstres idrætsordfører, Anni Matthiesen, ønsker et opklarende stormøde, og hos Socialdemokraterne er Flemming Møller Mortensen klar til at indlede en dialog.

”Argumenterne om et områdes betydning for samfundet og de langsigtede konsekvenser af nedskæringer hører vi jo alle steder fra. Omvendt skal vi huske, at alle partier netop har præciseret, hvor væsentlig idrættens rolle er for udviklingen og fremtiden, så jeg er klar til at indlede en dialog på baggrund af de urovækkende meldinger,” siger han til JP.