Fremtidens børneidræt i nordisk fokus

Sveriges Riksidrotts Forbund er vært for stor nordisk børne- og ungdomskonference
19. sep 2014
Sveriges Riksidrotts Forbund er vært for stor nordisk børne- og ungdomskonference

Hvordan bør fremtidens børne- og ungdomsidrætsforening se ud?

Det spørgsmål er i fokus i disse dage i Stockholm, hvor nordiske idrætsledere og ansatte i specialforbundene er samlet til nordisk børne- og ungdomskonference.

Deltagerne skal i løbet af fire dage drøfte udfordringer og krav til fremtidens børne- og ungdomsidrætsforening og lade sig inspirere af en lang række førende forskere og fagpersoner. Blandt andet giver specialister deres bud på, hvilke aktiviteter der tiltrækker unge, ligesom oplæg om fremtidens krav til lederskab, faciliteter og organisering af foreningslivet er på programmet.

Lars Carlsen, sportschef for Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, er blandt deltagerne.

”Jeg ser frem til at møde mine kolleger i de andre nordiske lande og høre hvordan de ser på tingene. Jeg håber på at få udvidet mit netværk til inspiration for DAFF, og vi deler selvfølgelig også gerne ud af vores viden og ideer. Inden for amerikansk fodbold har vi et godt netværk og samarbejde med de andre nordiske lande, og måske giver dette møde anledning til et udbytterigt tværidrætsligt nordisk samarbejde.”

Den nordiske børne- og ungdomskonference afvikles med Sveriges Riksidrotts Forbund som vært og afholdes i dagene fra den 18.- 21. september 2014. De udvalgte, som deltager er: Amerikansk fodbold, fodbold, håndbold, volleyball, taekwondo, orientering, golf og tennis.

Konferencen er et nordisk samarbejde og afholdes hvert tredje år. Næste gang er i 2017 i Danmark.