Projekter kom i mål med 100.000 flere medlemmer

686 nye medlemsforeninger er med til at opfylde målsætningen for den strategiske udviklingspulje. Det viser en ny rapport.
17. sep 2014
686 nye medlemsforeninger er med til at opfylde målsætningen for den strategiske udviklingspulje. Det viser en ny rapport.

Målsætning med DIF’s udviklingsprojekter i 2012 var at rekruttere 100.000 medlemmer og 300 nye foreninger. En evalueringsrapport fastslår, at udviklingsprojekterne er kommet fint i mål. I løbet af perioden er der rekrutteret 114.181 nye medlemmer og 686 nye medlemsforeninger til DIF idrætten. Særlig gymnastik, svømning, volley, DAI, atletik og kano og kajak har bidraget med mange medlemmer og foreninger. Badminton, tennis, håndbold og golf har også bidraget med betydelig vækst i medlemstallene, men har dog ikke levet helt op til de opstillede målsætninger.

Udviklingsprojekterne havde også til formål at gøre idrætten synlig og vise idrættens samfundsmæssige potentiale. Især DMI (militæridræt), DHIF’s soldaterprojekt, KFUM’s børnehaveprojekt og orienterings Find Vej projekt har opnået en massiv omtale i medierne samt opmærksomhed og anerkendelse på allerhøjeste politiske niveau.

Rapporten viser, at forbund, der arbejder målrettet og strategisk, kan opnå resultater, de ikke tidligere har opnået. En skarp prioritering på et gennemanalyseret projekt, der har klare faglige og politiske mål, giver resultater, der ikke opnås gennem en ’lidt af det hele’ strategi.
Desuden konkluderer rapporten, at forbundene bør skal stille skarpt på potentialerne, hvad enten de indgår i projekter med DIF eller blot skal prioritere egne midler.

Udviklingsprojekterne havde et samlet budget på godt 65 mio. kr.

Hent evalueringsrapporten (PDF-fil).