Indkaldelse af ønsker til OL-akkreditering

Danmark har i alt 41 akkrediteringer til rådighed ved OL i Rio. Det er nu blevet tid til, at pressen kommer med deres ønsker til akkreditering til journalister og fotografer.
17. sep 2014
Danmark har i alt 41 akkrediteringer til rådighed ved OL i Rio. Det er nu blevet tid til, at pressen kommer med deres ønsker til akkreditering til journalister og fotografer.
Med knap to år til OL i Rio er tiden kommet til at I skal overveje jeres ønsker til OL-akkrediteringer til journalister og fotografer.

Ønskerne skal sendes til næstformand i Danske Sportsjournalister, Dan Philipsen, dan.philipsen@jp.dk, mobil: 20 19 40 59, senest torsdag 5. februar 2015.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har som olympisk komite i Danmark ansvaret for fordeling af akkrediteringerne, og det sker i tæt samarbejde med Danske Sportsjournalister.

Danmark har i alt 41 akkrediteringer til rådighed til henholdsvis 32 skrivende journalister og 9 still-fotografer.

Det er umiddelbart et fint antal i betragtning af, at IOC generelt har givet 27% færre akkrediteringer til Europa i forhold til OL i London, fordi næste OL er i Sydamerika, men allokeringen til DK for OL 2016 er næsten den samme som i London.

Dette er ikke ensbetydende med, at alle ønsker fra redaktioner og freelancere kan imødekommes! Hvis efterspørgslen er større end udbuddet, er det Danske Sportsjournalisters bestyrelse og DIF, der tildeler ud fra de indsendte ønsker.

Husk at skrive hvilken type akkreditering jeres ønske drejer sig om.

De 41 danske akkrediteringer fordeler sig på:
• 31 journalistakkrediteringer til alle idrætsgrene (E)
• 1 sportsspecifik journalistakkreditering (Es)
• 8 fotografakkrediteringer til alle idrætsgrene (EP)
• 1 sportsspecifik fotografakkreditering (EPs)

I første omgang skal I blot angive ønsket antal (Press by number) uden navngivning af journalist/fotograf.

Offentliggørelse
Offentliggørelse af fordelingen vil ske omkring 1. marts 2015 på www.danskesportsjournalister.dkwww.dif.dk og www.ol.dk. Det vil herefter være muligt at gøre indsigelser i en uge.

Først senere – i december 2015 – skal I sætte navn på den eller de akkrediteringer, I har fået tildelt (Press by name).

Bemærk at en akkreditering ikke giver tilladelse til at transmittere levende billeder fra OL-områderne i form af eksempelvis web-tv-indslag. I Danmark har DR og TV2 OL-rettighederne til levende billeder.

Muligheder for logi tilbudt af OL-arrangørerne
Til OL 2016 er der både medielandsbyer og mediehoteller, som tilbydes via de brasilianske OL-arrangører. En af fordelene ved at bo på et af de officielle steder er, at man er tæt på medie-shuttlebusserne. Bemærk at al offentlig transport er gratis, hvis man har en akkreditering uanset hvor og hvordan man bor i Rio.

OL-anlæggene ligger i fire forskellige olympiske zoner (Barra, Copacabana, Maracana og Deodoro), og I skal vurdere hvor I synes det er mest hensigtsmæssigt at bo. Se kort over anlæggene.

Der er 2, 3 og 4-stjernede hoteller. Prisen per overnatning (dobbeltværelse inklusiv morgenmad) er:
181 USdollars for 2 stjernede.
254 USdollars for 3 stjernede (og værelser i mediebyerne).
348 USdollars for 4 stjernede.

En pjece med mulighederne for logi og processen for booking og betaling udgives i oktober 2014 og mailes direkte til jer eller kan hentes på www.ol.dk  

Hvis I vil bo på et officielt mediehotel/landsby, opfordres I til at indsende jeres top 3-ønsker til OL-arrangørerne, og det skal ske senest 1. april 2015. Der vil være stor efterspørgsel.

OL i Rio de Janeiro er fra 5.-21. august 2016.

Kontakt
Har I spørgsmål om OL, kan I kontakte OL-pressechef Casper Hollerup, DIF, cho@dif.dk, mobil: 24 64 52 53.