Cykel-triumf i Nanjing

Danmark har vundet sølv og bronze i cykling ved ungdoms-OL i Kina.
22. aug 2014
Danmark har vundet sølv og bronze i cykling ved ungdoms-OL i Kina.
Danmark har været med helt fremme i den samlede cykelkonkurrence over de seneste dage ved ungdoms-OL i Kina. Og natten til lørdag dansk tid kulminerede en flot samlet indsats med bronze til de danske cykelpiger Anna Madsen og Pernille Mathiesen, mens drengene Mikkel Honoré og Rasmus Salling tog en fornem sølvmedalje.

”Det er virkeligt stort. Alle ryttere har præsteret deres maksimale i deres primære discipliner, og jeg er meget stolt af hele holdet,” siger cykelholdets træner Kristoffer Gudmund Nielsen.

Cykelkonkurrencen i Nanjing har været udsat for en del omtale (og kritik), idet konkurrencen har bestået af hele fem discipliner (to gange mountainbike, bmx, tidskørsel og landevejsløb). Det har betydet, at en klassisk landevejsrytter som Pernille Mathiesen eksempelvis har skullet prøve kræfter med bmx, selvom hun aldrig har siddet på en bmx-cykel før. Og i dag var bmx-rytteren Rasmus Salling at finde i landevejsløbet sammen med Mikkel Honore.

”Det har da bestemt været en udfordrende konkurrenceform, men det har også været lidt sjovt at skulle følge med i alt fra bmx til mountainbike. Nu har vi vundet medaljer hos både drengene og pigerne og det understreger, at der er et stort potentiale i de her unge ryttere. ”

DIF’s Chef de Mission, Morten Rodtwitt, kalder cykelrytternes indsats for ”imponerende stærk”.

”Med både en medalje til pigerne og drengene i den her lidt specielle konkurrenceform, kan vi med rette sige, at talentudviklingen i dansk cykelsport er godt kørende. De unge ryttere har virkelig kæmpet godt, selvom de ikke har været lige rutinerede i alle discipliner. ”

Yderligere information:
Cykeltræner: Kristoffer Gudmund Nielsen (0086 13810453971)
Morten Schram Rodtwitt, Chef de Mission, mobil 29 37 09 16, kinesisk mobil: 0086 17 90 25 84 052


Følg Danmarks ungdoms-OL-hold på:
Facebook: Danmark til OL
Instagram: @danmarktilol 
www.ol.dk

Se også mange af konkurrencerne live og som sammenklippede højdepunkter på www.olympic.tv og www.youtube.com/olympics

Venlig hilsen

Jacob Bech Andersen
DIF Kommunikation
Mobil: 24 41 12 13, kinesisk mobil (0086 13810453922 mail: jaa@dif.dk