Golf-håb skal bære OL-fanen

Golfspilleren Emily Pedersen bærer fanen ved ungdoms-OL i Nanjing i næste uge.
6. aug 2014
Golfspilleren Emily Pedersen bærer fanen ved ungdoms-OL i Nanjing i næste uge.

Når IOC’s ungdoms-OL (Youth Olympic Games) den 16. august skydes i gang i kinesiske Nanjing, bliver det med golfspilleren Emily Pedersen i front for det danske hold. DIF har nemlig udpeget det unge golftalent fra Smørum Golfklub til Danmarks fanebærer ved indmarchen og åbningsceremonien i Nanjing.

”Emily er et kæmpe talent og en fantastisk repræsentant for det danske hold. Og så repræsenterer hun en global og prestigefyldt sport, der efter mere end 100 års fravær, er tilbage på OL-programmet. Det bliver ekstremt spændende ikke bare at følge Emilys indsats i Nanjing, men hele setuppet omkring golfturneringen i Nanjing,” siger Morten Rodtwitt, OL-chef og chef de mission i DIF.

Om udpegningen til officiel fanebærer ved ungdoms-OL siger Emily Pedersen:

”Det er en kæmpe ære. Det er altid sjovt at repræsentere Danmark, og jeg er sikker på, at ungdoms-OL bliver en kæmpe oplevelse, hvor man også kommer til at møde en masse andre atleter fra forskellige sportsgrene.”

Rent sportsligt lægger den unge Smørum-pige ikke skjul på, at hun går efter at vinde:

”Det er helt klart mit mål, men nu må vi se. Jeg kender de fleste af mine europæiske konkurrenter, og jeg ved, at jeg kan spille lige op med dem. Jeg er lidt mere usikker på, hvem der dukker op fra USA og Asien, men jeg vil i hvert fald spille min chance,” siger Emily Pedersen.

Emily Pedersen er 18 år og repræsenterer Smørum Golfklub. I 2013 vandt hun det individuelle golf-EM for damer i en alder af blot 17 år, og i begyndelsen af 2014 fik hun overrakt den Gyldne Golfbold og titlen som årets golfspiller.

Yderligere information:
Morten Rodtwitt, chef de mission og OL-chef i DIF, mobil 29 37 09 16, mrt@dif.dk

Venlig hilsen

Jacob Bech Andersen, DIF Kommunikation, mobil 24 41 12 13, jaa@dif.dk