Danskere genvandt VM i Rope Skipping

I alt vandt Danmark fem medaljer i Hong Kong, men ingen af sølv.
5. aug 2014
I alt vandt Danmark fem medaljer i Hong Kong, men ingen af sølv.

Der var høje forventninger til de danske rope skippere ved VM i Hong Kong, men pigerne leverede varen og kunne efter dagens konkurrencer hænge bronze-og guldmedaljer over hovedet.
 
Bronzemedaljen gik til de danske mestre fra Gug IF (Amalie Jørgrensen, Christine Møller Jensen, Cathrine Hansen, Eva Skalshøj og Simone Rafn) i disciplinen Overall, men der blev også hevet en guldmedalje hjem i disciplinen double dutch team freestyle og en bronzemedalje i double dutch single freestyle. Holdet fra GUG IF er sammensat af erfarne sjippere som blandt andet vandt DM i 2014. Holdet har tidligere taget medaljer ved EM og Eva Skalshøj er regerende Europamester i Master Freestyle.
 
De andre to danske hold leverede også flotte præstationer med en 12. og 13. plads til henholdsvis Lillerød og Gug IF.
Udover Overall konkurrencen deltog to danske hold i ekstradisciplinen double dutch pair speed (2*60). Her sikrede Gug-hold (Helene, Jannicke, Lisa og Sofie) sig guldmedaljen for tredje gang, mens det andet hold fra Lillerød kom på en 5. plads.

 
Foto - fra venstre: Simone Rafn, Eva Skalshøj, Cathrine Hansen og Amalie Jørgensen.