To år til Rio: OL-kvalifikationen begynder

Med præcis to år til OL i Rio de Janeiro stiller et relanceret OL.dk nu skarpt på OL 2016. Sitet giver blandt andet overblik over de danske atleters kvalifikationsmuligheder samt de danske OL-udtagelseskrav i foreløbigt syv idrætsgrene. Og sportsligt er der meget at glæde sig over lige nu, viser sommerens resultater i en række af OL-sportsgrenene.
4. aug 2014
Med præcis to år til OL i Rio de Janeiro stiller et relanceret OL.dk nu skarpt på OL 2016. Sitet giver blandt andet overblik over de danske atleters kvalifikationsmuligheder samt de danske OL-udtagelseskrav i foreløbigt syv idrætsgrene. Og sportsligt er der meget at glæde sig over lige nu, viser sommerens resultater i en række af OL-sportsgrenene.

De internationale OL-krav og terminer for kvalifikation er stort set på plads for alle idrætsgrene. I den kommende tid kan danske atleter sikre OL-nationspladser til Danmark ved VM i dressur 24.-29. august, VM i skydning 6.-20. september 2014 og VM i sejlsport 8.-21. september.

De danske udtagelseskrav er udarbejdet på baggrund af de internationale OL-kvalifikationskrav. I weekenden er syv aftaler om udtagelseskrav til OL 2016 blevet godkendt af DIF’s bestyrelse, der udgør Danmarks Olympiske Komite, efter indstilling fra de pågældende specialforbund. Det drejer sig om skydning, roning, ridning, kano og kajak, bueskydning, cykling og badminton. I nogle idrætsgrene vil en atlets opfyldelse af internationalt krav ikke i sig selv være nok for at blive indstillet til dansk udtagelse, fordi nogle forbund ønsker let skærpede sportslige krav.

Morten Rodtwitt, OL-chef og chef de mission i DIF, ser frem mod OL 2016 med stor optimisme:

”Med to år til legene i Rio skyder vi officielt den danske OL-nedtælling i gang. DIF og Team Danmark har sammen haft meget konstruktive og målrettede OL-møder med de sportsligt ansvarlige i en lang række specialforbund, og ambitionerne er store. Vi glæder os alle til at følge atleternes OL-kvalifikation og til at sætte turbo på det danske OL-projekt for at give de bedst mulige rammer i både OL-forberedelsen og under OL.”

”I eksempelvis bueskydning og skydning har de seneste to års topresultater ved OL og VM betydet et ændret mindset i de to forbund. Selve det at sikre OL-kvalifikationen var i lang tid deres fokus op til OL 2012, men allerede nu er der fokus på planlægningen for at opnå topresultater ved legene i Rio,” tilføjer Morten Rodtwitt.

De danske atleter præsterer her 2 år før OL rigtigt godt – og faktisk bedre end 2 år før OL i London. Og den positive tendens glæder naturligvis Team Danmarks direktør, Michael Andersen:

”Sommeren 2014 har sportsligt været utrolig god, og i en række sportsgrene præsterer atleterne bedre ved de internationale konkurrencer end 2 år før OL i London. Alene i juni og juli måned har potentielle OL-atleter i sejlsport, bueskydning og BMX kæmpet sig til internationale medaljer i OL-discipliner. Nu er nedtællingen frem mod OL 2016 for alvor skudt i gang, og der er al mulig grund til at være optimistiske, når vi ser på det niveau, de danske atleter viser her 2 år før åbningen i Rio,” siger Michael Andersen.

OL i Rio foregår fra den 5.-21. august 2016. De brasilianske OL-arrangørers første test-event sted finder i sejlsport i disse dage sted ved Marina de Gloria. De to Laser Radial-sejlere Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni er med. De næste test-events er i 2015.

Nyt OL.dk med Rio i fokus

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark markerer dagen for to år til OL-åbningsceremonien på Maracana Stadion med en relancering af www.OL.dk

Her kan journalister, fans og andre følge med i den danske OL-nedtælling. Du kan i kvalifikationskalenderen se, hvad det kræver af de danske atleter for at kvalificere sig til OL, idet de internationale krav er beskrevet i 18 idrætsgrene – inklusive de syv nationale aftaler, der p.t. er på plads.

En dansk atlet repræsenterer hver af de 18 idrætsgrene på OL.dk – se meget mere på sitet. Nyheder, dansk OL-statistik, kontaktinfo og meget andet er naturligvis også at finde på OL.dk

I dagens anledning ser potentielle danske OL-deltagere frem mod Rio i en video på OL.dk – blot et af mange webtv-indslag fra On-sport, som i de kommende to år kan opleves på sitet.

Du kan også følge OL-forberedelserne via www.facebook.com/danmarkol

Yderligere oplysninger:
Morten Rodtwitt, chef de mission og OL-chef i DIF, mobil 29 37 09 16, mrt@dif.dk
Michael Andersen, direktør i Team Danmark, mobil 51 26 60 62
Casper Hollerup, OL-pressechef, DIF, mobil 24 64 52 53, cho@dif.dk