Stor dansk medaljeweekend

Der var masser af medaljer til danske elitesportsudøvere i weekenden.
14. jul 2014
Der var masser af medaljer til danske elitesportsudøvere i weekenden.
Én guldmedalje, fire sølvmedaljer og én bronzemedalje.

Sådan lyder den danske medaljehøst i den netop overståede weekend, der dermed skriver sig ind som en særdeles succesfuld én af slagsen.

Guldmedaljen blev vundet af de to aarhusianske sejlerpiger Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der søndag sikrede sig EM-guld i den olympiske bådklasse 49erFX. Det er andet år i træk, at duoen vinder EM.

Kajakroeren René Holten Poulsen havde en travl – men udbytterig – weekend, hvor han vandt hele tre sølvmedaljer ved europamesterskaberne i Tyskland og nu kan kalde sig Europas næstbedste i enerkajak på distancerne 500, 1.000 og 5.000 meter. 

Den fjerde og sidste sølvmedalje blev vundet af det kvindelige danske orienteringslandshold ved Maja Alm, Emma Klingenberg og Ida Bobach, der rundede et stærkt dansk VM af ved at blive nummer to i damestafetten. Udover sølvet på damestafetten vandt de danske løbere yderligere fem medaljer ved VM, hvilket har gjort det til det bedste danske VM i orienteringsløb nogensinde.

Endelig hjemtog BMX-køreren Simone T. Christensen en bronzemedalje ved EM, der blev afviklet på hjemmebane i Roskilde.