Danske bueskytter helt til tops ved EM

Danmark vandt guld og sølv ved EM i bueskydning i Armenien.
25. jul 2014
Danmark vandt guld og sølv ved EM i bueskydning i Armenien.
Ved EM i bueskydning i Yerevan, Armenien, har Danmark vundet guld og sølv i henholdsvis compound mixhold og recurve mixhold.

Danmark nåede finalen i recurve mixhold efter flotte sejre over blandt andet Spanien og Finland. Danmarks hold består af den individuelle verdensmester Maja Jager og debutanten på landsholdet, Nikolaj Wulff. I finalen trak Rusland sig tilbage som europamestre efter en meget tæt kamp, der sluttede 5-3.

“Danmark kæmpede rigtig hårdt for guldet, men Rusland var for stor en mundfuld. Vi er rigtig stolte over sølvmedaljen! Skytterne og holdet bag har leveret imponeret hele ugen i Armenien, hvor de konkurrerer i 40-60 grader, siger sportschef Allan B. Grønkjær.

Sølvmedaljen er den første for Danmark i recurve mixhold ved et internationalt mesterskab.

Guld til compound

Guldmedaljen til Danmark i compound mixhold stod Martin Damsbo og debutanten Tanja Jensen for. De mødte også Rusland i finalen, men her blev det altså til sejr.

Danskerne viste, at de kan præstere under enormt pres. Guldkampen gik ud i shoot off, hvor begge skytter på hvert hold skyder én pil hver. Det hold, der samlet er tættest på midten med deres pile, vinder.