Bredt medieforlig

DR's dækning af dansk idræt er ikke nævnt i det nye medieforlig, men det kan nås med den public service-kontrakt, Kulturministeriet skal forhandle med DR til efteråret.
27. jun 2014
DR's dækning af dansk idræt er ikke nævnt i det nye medieforlig, men det kan nås med den public service-kontrakt, Kulturministeriet skal forhandle med DR til efteråret.

Torsdag indgik regeringen og samtlige partier på Christiansborg en ny medieaftale for de kommende fire år. 

"I aftalen er bredde i DR's dækning af dansk idræt ikke nævnt. Vi håber derfor, at kulturministeren i stedet vil sikre hensynet til en bred dækning af dansk idræt og dækning af handicapidræt via den public service-kontrakt, Kulturministeriet skal forhandle med DR til efteråret", siger DIF's formand Niels Nygaard.

Bredde i dækningen af dansk idræt, så også smalle idrætsgrene omtales på DR samt dækning af handicapidræt, indgår i den nuværende public service-kontrakt. Dette er medvirkende til at sikre, at det ikke kun er meget medieeksponerede idrætsgrene som fx fodbold, håndbold og cykling, der dækkes af DR.