Talenter klar til ungdoms-OL

100-meter-håbet Kristoffer Hari er blandt de udtagne atleter til det kommende ungdoms-OL i kinesiske Nanjing.
18. jun 2014
100-meter-håbet Kristoffer Hari er blandt de udtagne atleter til det kommende ungdoms-OL i kinesiske Nanjing.

IOC’s stort anlagte ungdoms-OL i kinesiske Nanjing, som finder sted 16.-28. august, får deltagelse af det danske 100-meter-håb Kristoffer Hari sammen med 14 andre unge danske stortalenter.

Kristoffer Hari levede op til kvalifikationskravene ved forårets European Youth Olympic Trials i Baku og vandt konkurrencen i tiden 10,68. Sportschef i Dansk Atletik Forbund Thomas Bøgh mener dog ikke, at man skal skrue forventningerne alt for meget op i forhold til Kristoffer Haris præstationer ved ungdoms-OL.

”Vi håber og satser selvfølgelig på, at han kommer til at løbe stærkt i Nanjing, men når det så er sagt, er det også vigtigt, at vi ikke presser Kristoffer alt for meget. Han skal primært bruge ungdoms-OL til at suge til sig og få nogle brugbare erfaringer fra det her kæmpe arrangement, som på mange måder kommer til at minde meget om det rigtige OL,” siger Thomas Bøgh. Sportschefen glæder sig ligeledes over, at dansk atletik bliver repræsenteret i Nanjing ved to andre atletikudøvere nemlig hækkeløberen Anne Sofie Kirkegaard og 400-meterløberen Benjamin Lobo Vedel.

DIF’s olympiske Chef de Mission, Morten Schram Rodtwitt, ser også frem mod det kommende ungdoms-OL: 

”Danmark bliver repræsenteret i en del forskellige idrætsgrene som badminton, kajak, roning, cykling og atletik, og det er særdeles positivt, at vi er med i så mange idrætsgrene. Vi sender også to unge talenter i golf – blandt andet den regerende europamester for kvinder Emily Pedersen. Vi glæder os til for første gang at opleve golfsporten i olympisk regi, og vores unge golfspillere i Nanjing kommer således til at give os det første indtryk af, hvordan vi skal håndtere golfdelen fra dansk side ved det store i Rio 2016,” siger Morten Schram Rodtwitt. 

Den foreløbige trup ved ungdoms-OL:

Atletik:
• Kristoffer Hari: 100m
• Benjamin Lobo Vedel: 400m
• Anne Sofie Kirkegaard: 400m hæk
Badminton:
• Mia Blichfeldt
Cykling:
• Rasmus Salling: BMX
• Unavngiven dreng – landevej (udtages efter DM 29/6)
• Anne Madsen: MTB
• Pernille Mathiesen: Landevej
Golf:
• Emily Kirstine Pedersen
• John Axelsen
Kajak:
• Bolette Iversen
Roning:
• Astrid Steensberg
Skydning:
• Christina van Elzelingen: 10m luftpistol
Triatlon:
• Alberte Kjær Pedersen
• Emil Deleuran Hansen

Yderligere oplysninger:
Morten Schram Rodtwitt, DIF’s Chef de Mission, mobil 29 37 09 16
Thomas Bøgh, sportschef i Dansk Atletik Forbund, mobil 26 73 47 40

Venlig hilsen
Jacob Bech Andersen, mobil 24 41 12 13, mail: jaa@dif.dk