Matchfixingsekretariatet rejser håndboldsag

DIF’s Matchfixingsekretariat indbringer en sag for Matchfixingnævnet om overtrædelse af reglerne mod uetisk adfærd i DIF’s matchfixinglovregulativ.
18. jun 2014
DIF’s Matchfixingsekretariat indbringer en sag for Matchfixingnævnet om overtrædelse af reglerne mod uetisk adfærd i DIF’s matchfixinglovregulativ.

I sagen om overførsel af 15.000 kr. fra BSV’s spillertrup til Sønderjyskes spillertrup, for at Sønderjyske skulle besejre Skanderborg i den sidste kamp i grundspillet i herrehåndboldligaen, mener matchfixingsekretariatet, at der er begået brud på § 8 (modtagelse af gaver mv.) i DIF’s regler mod matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd.

Ifølge denne paragraf er det forbudt at modtage eller yde en gave, der ikke er naturligt knyttet til idrætskonkurrencen, hvor personen deltager. Matchfixingsekretariatet mener ikke, at en gave på 15.000 er "naturligt knyttet til kampen".

Inden sagen formelt kan indbringes for DIF’s Matchfixingnævn, skal matchfixingsekretariatet – ifølge § 37 i lovregulativet – gennemføre en foreløbig høring af de involverede parter. Fristen for denne høring er 14 dage. Sagen indbringes herefter for Matchfixingnævnet, og det er på nuværende tidspunkt uvist, hvornår nævnet kan afsige kendelse i sagen.

Vurderer nævnet, at reglerne om matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd er overtrådt, kan der i sagen sanktioneres med udelukkelse og/eller bøde.

Baggrund
Det var Dansk Håndbold Forbund (DHF), der 11. juni 2014 indleverede sagen til DIF’s matchfixingsekretariat om mulig uetisk adfærd i forbindelse med den nævnte håndboldkamp.

Den 4. maj 2013 på årsmødet i Danmarks Idrætsforbund (DIF) vedtog repræsentantskabet at indføre fælles regler for DIF-idrætten mod matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd.