Wakeboard uden båd

I Thy kan man fremover stå på wakeboard uden en båd foran til at trække kablet. DIF støtter den nye kabelpark via et udviklingsprojekt, og tre nye baner er på vej.
12. jun 2014
I Thy kan man fremover stå på wakeboard uden en båd foran til at trække kablet. DIF støtter den nye kabelpark via et udviklingsprojekt, og tre nye baner er på vej.

Skal man stå på wakeboard, så er det normalt en nødvendighed, at man også har adgang til en båd, der kan trække kablet. Men sådan er det ikke længere i Thy, hvor Thy Cablepark den 14. juni åbner i Synopal Havn ved Thisted.

Kabelsystemet fungerer på den måde, at en stålwire cirkulerer mellem to store master, og det kabel, som wakeboarderen holder fast i, er sat fat på stålwiren. Fordelen ved kabelsystemet i forhold til den konventionelle wakeboarding med båd er, at det kræver et mindre areal, der er lavere driftsomkostninger, og det er mere skånsomt for miljøet.

DIF indgik 1. januar 2014 i et fireårigt udviklingsprojekt med Dansk Vandski og Wakeboard Forbund, hvor hovedmålet er, at der skal etableres fire nye kabelbaner i Danmark. I forbindelse med Thy Cablepark har DVWF og DIF via udviklingsprojektet bidraget med 123.500 kroner til etableringen af kabelsystemet.

For at give alle en mulighed for at prøve den nye kabelbane, er der mulighed for at benytte den gratis i de første 14 dage fra åbningen.

I øjeblikket foregår der dialoger med forskellige kommuner om etablering af kabelbaner andre steder i landet.