Skadede soldater spiller kørestolsbasket mod toppolitikere

På Folkemødet fløjter kulturminister Marianne Jelved gang i en kørestolsbasketkamp mellem krigsskadede veteraner og toppolitikere med udenrigsminister Martin Lidegaard i spidsen.
12. jun 2014
På Folkemødet fløjter kulturminister Marianne Jelved gang i en kørestolsbasketkamp mellem krigsskadede veteraner og toppolitikere med udenrigsminister Martin Lidegaard i spidsen.

På Folkemødet på Bornholm sætter Dansk Handicap Idræts-Forbund og DIF sammen med en række andre organisationer fokus på gruppen af krigsveteraner, der har overvundet fysiske og psykiske krigsskader og trænet sig op til at blive eliteatleter.

DHIF-formand Karl Vilhelm Nielsen glæder sig over, at indsatsen for at udvikle skadede soldater til eliteatleter møder stor opbakning blandt både politikere og erhvervsliv.

”DHIF sætter stor pris på opbakningen, der er afgørende for, at soldaterne kan indfri deres sportslige ambitioner. Kørestolsbasketkampen på Folkemødet er en god anledning for både deltagere og publikum til at opleve den glæde og begejstring, idrætten skaber for soldaterne. Man kan kun blive i godt humør af at se de smil, som viser sig på deres ansigter, når de dyster og knokler i træningslokalet for at nå deres mål,” siger Karl Vilhelm Nielsen.

Opvisningskampen arrangeres af Dansk Handicap Idræts-Forbund og DIF i samarbejde med LEAD Agency og veteranorganisationerne SSOP samt Familienetværket og sponsoreres af Lockheed Martin, Salomon og smykkefirmaet Aagaard.

Kampens deltagere

Veteraner: Maurice Manuel, Christian Richardsson, Kasper Sønderby Thomsen, Jonas El Awsy, Mark Peters

Politikere: Nicolai Wammen, forsvarsminister (S), Martin Lidegaard, udenrigsminister (RV), Peter Skaarup, gruppeformand (DF), Jakob Engel-Schmith, medlem af bl.a. forsvarsudvalget (V), Rufus Gifford, USA's ambassadør i Danmark.

Kampen fløjtes i gang af kulturminister Marianne Jelved (RV) der også siger et par indledende ord.

Hvor og hvornår

Kampen spilles lørdag den 14. juni kl. 10 og varer 40 min. Den afvikles på Skole Nord, afd. Kongeskær, Strandvejen 14 i Allinge (lige bag Danchells Anlæg).

Efter kampen vil direktør i LEAD Torsten Jansen vil interviewe de fem veteraner om deres kamp for at vende tilbage til livet og om, hvordan man går fra elitesoldat til eliteatlet. Her vil også være dialog mellem de deltagende politikere og veteranerne omkring brugen af idræt i forbindelse med rehabilitering.

Om DIF Soldaterprojekt

DIF Soldaterprojekt løber fra 2014-2016 og er en overbygning på de seneste tre års arbejde med at hjælpe skadede soldater, der har betalt en høj pris under udsendelse i internationale militære missioner. Projektet påtager sig et ansvar for at inkludere og hjælpe de skadede soldater videre i livet ved hjælp af idræt.