Her er de mest populære værktøjer på frivillighedstjek.dk

Hvad er de mest populære værktøjer på frivillighedstjek.dk? Find ud af det her.
27. maj 2014
Hvad er de mest populære værktøjer på frivillighedstjek.dk? Find ud af det her.

Over 17.000 frivillige har besøgt sitet frivillighedstjek.dk, som består af en række lavpraktiske værktøjer, der skal gøre det nemmere at være frivillig i DIF-idrætten. Her kan du blandt andet finde skabeloner til god mødeledelse, hvordan du laver en dommerplan, og hvordan du bedst kickstarter nye aktiviteter.

Men hvilke af de 27 konkrete værktøjer er det, folk oftest klikker sig ind på? DIF.dk har undersøgt sagen og fundet de tre mest populære værktøjer.

1. Afklar roller og opgaver
Det er ikke altid tydeligt, hvem der laver hvad i en forening. Det er derfor en god idé jævnligt at kigge nærmere på, hvordan klubben er organiseret, dvs. hvilke opgaver der bliver løst, og hvem der løser dem. Få et overblik, der kan give inspiration til at aflaste nogle for opgaver og få set på, om der er brug for flere frivillige eller en anden opbygning.

2. Kortlæg kræfterne
For at få hjælp til en opgave er du nødt til at spørge, om der er nogle, der vil hjælpe dig. I en ressourcebank kan du finde frivillige, der selv har meldt sig til at løse en afgrænset opgave.

3. Tak ildsjælene
Når man er frivillig, er det vigtigt for engagementet, at man bliver påskønnet og anerkendt. Lav jeres egen idébank til, hvordan I vil anerkende jeres frivillige. Den giver jer et overblik over mulighederne og husker jer på at sige tak til jeres frivillige.

Du kan se de tre – og alle de andre – værktøjer ved at klikke her.