DIF: TV-dækning af idrætten er for smal

Husk de mindre idrætsgrene i det kommende medieforlig, lyder opfordringen fra DIF.
3. maj 2014
Husk de mindre idrætsgrene i det kommende medieforlig, lyder opfordringen fra DIF.
Paletten af idrætsgrene er stor og mangfoldig. Der findes flere end 100 idrætsgrene i Danmark, men desværre får kun ganske få af dem løbende mediedækning.
 
DIF mener derfor, at befolkningen har fortjent en meget bredere sportsdækning i mediebilledet, end tilfældet er i dag, hvor kun meget få medieeksponerede idrætsgrene som fodbold, håndbold, cykling og senest motorsport, løber med det meste af opmærksomheden.
 
”Det er DIF’s klare anbefaling til kulturministeren og til medieordførerne, at det indgår i det kommende medieforlig, at bredde i blandt andet DR’s dækning af dansk idræt og dækning af handicapidræt er en public service-forpligtelse,” sagde DIF's formand, Niels Nygaard, på DIF’s årsmøde i Idrættens Hus den 3. maj.
 
I disse uger forhandler kulturministeren og partiernes medieordførere om et nyt medieforlig. I tidligere medieforlig er der indgået krav til DR om dækning af bredden i dansk idræt. For eksempel hed det i forliget fra maj 2010, at ”DR skal øge sin dækning af smalle idrætsgrene og af handicapidræt. Der skal være bredde i dækningen af såvel de smalle idrætsgrene som af handicapidrætten.”
Desværre bortfaldt disse krav ved det seneste medieforlig fra 2012. Efterfølgende lykkedes det dog at få Kulturministeriet til at indføje en lignende forpligtelse i ministeriets public service-kontrakt med DR.
 
”Vi oplever generelt i DIF-idrætten, at det er svært at få tv-dækning i mange idrætsgrene. Det er ærgerligt og en uheldig udvikling for dansk idræt. Vi er bekymrede for, at de besparelser, som man har gennemført på DR Sporten tidligere i år, vil forstærke denne udvikling yderligere,” siger Niels Nygaard.