Skole OL ruller gennem landet

Alle børn i 4.-7. klasse er inviteret til Skole OL 2014. De indledende runder er i gang frem mod den store finale i København, og som noget nyt i år vil der også være fire indledende bystævner. H.K.H. Kronprinsen deltager i det første af slagsen i Korsør.
9. apr 2014
Alle børn i 4.-7. klasse er inviteret til Skole OL 2014. De indledende runder er i gang frem mod den store finale i København, og som noget nyt i år vil der også være fire indledende bystævner. H.K.H. Kronprinsen deltager i det første af slagsen i Korsør.

Det traditionsrige Skole OL er de næste fire år et udviklingsprojekt i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund, som sammen med TV 2 har en 2017-målsætning om en Skole OL-turnering med 50.000 børn og 10.000 til finalestævnet.

De store ambitioner skal ikke mindst ses i lyset af folkeskolereformens fokus på 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

De næste syv uger afgør klassernes præstationer i løb, kast og spring ved deres egne Skole OL, om de kvalificerer sig til årets store, festlige finalestævne på Østerbro Stadion 17.-20. juni. Som noget nyt i år kan 7. klasserne også være med i Skole OL, og hækkeløb er ny disciplin tilpasset de enkelte alderstrin.

I 2014 er atletikklubber og kommuner i Korsør, Vejle, Aarhus og Aalborg gået sammen om at afholde Skole OL-bystævner, hvor byens skoleelever mødes til olympisk dyst med ambitioner om at kvalificere deres klasse til finalen i København. Der vil i de kommende år blive bygget på med mange flere lokale bystævner og regionale kvalifikationsstævner.

Det første bystævne skydes i gang i Korsør den 6. maj med H.K.H. Kronprinsen og 400 elever. Kronprinsen er protektor for Skole OL og er som IOC-medlem engageret i at udbrede sport blandt unge. Kronprinsen har årligt deltaget i Skole OL siden projektets begyndelse i 2009.

Landets næststørste by, Aarhus, blænder op for sit lokale Skole OL den 15. maj og her vil hækkeløber og OL-atlet Sara Slott Petersen deltage sammen med eleverne i sin egen by. Sara er sammen med sprinteren Kristoffer Hari, OL-deltager Rasmus Quaade, cykling, og tre gange OL-deltager Jeanette Ottesen, svømning, ambassadør for Skole OL.

”Gennem sport opstår der stærke venskaber og man møder hinanden på en anden måde end i klasselokalet. Det fællesskab vil jeg gerne være med til at støtte op om, og derfor er jeg ambassadør for Skole OL. Jeg synes sport er en fantastisk ting for børn og unge, og så elsker jeg selv atletikkens discipliner,” siger Sara Slott Petersen.

8. maj arrangerer Vejle ligeledes et Skole OL-bystævne for interesserede skoler. Endelig afholder Aalborg et bystævne for interesserede lokale skoler den 19. maj.

Danmarks Idrætsforbund, Dansk Atletik Forbund og TV 2 står bag Skole OL. Skolemælk er sponsor og TrygFonden støtter Skole OL.

Resultater skal indtastes senest 28. maj 2014
Skole OL er for alle landets 4.-7. klasser og kan afholdes på et par idrætstimer på egen skole. Resultaterne skal indtastes på www.skoleol.tv2.dk senest onsdag den 28. maj 2014, hvor man også kan læse mere om disciplinerne og få hjælp og vejledning. Mere end 5.000 elever er allerede registreret.

På hjemmesiden kan man hente et træningskoncept, som kan tilpasses den enkelte skoles rammer og faciliteter, så eleverne er godt forberedt, når det gælder. Skole OL de næste fire år lægger også op til samarbejde mellem skoler og atletikklubber, hvilket flugter med folkeskolereformens hensigt om at integrere det lokale foreningsliv i undervisningen.

Skole OL 2014 kulminerer på Østerbro Stadion i København fra 17.-20. juni. Dette store, olympiske finalestævne afvikles med hjælp fra Skolemælk og TrygFonden, som også gør det muligt at betale 2/3 af de kvalificerede klassers udgifter til transport samt betale overnatningen for de klasser, der kommer langvejs fra.

Skole OL siden 2009
DIF og den lokale arrangør Sparta samt Samsung og Københavns Kommune arrangerede Skole OL fra 2009-2011 som et tre dages atletikstævne på Østerbro Stadion for københavnske 4.-6. klasser.
I OL-året 2012 kom TV 2, TrygFonden og Skolemælk med i Skole OL, og Skole OL blev gjort landsdækkende med mulighed for at kvalificere sig til det store finalestævne på Østerbro Stadion. Dette blev gentaget i 2013.

Skole OL er fra 2014 et udviklingsprojekt mellem DIF og DAF og fortsat med TV 2 som partner. Der satses nu på en endnu større landsdækkende udbredelse med 50.000 deltagende børn i 2017.
En del af Skole OL er at udbrede kendskabet til OL og de olympiske værdier.

Yderligere oplysninger fås hos:
Kathrine Gribel Vorum, projektmedarbejder Skole OL, mobil 6020 0650, katrine@dansk-atletik.dk
Casper Hollerup, OL-pressechef, DIF, mobil 2464 5253, cho@dif.dk