København nomineret til verdens bedste sportsby

Den danske hovedstad er med i opløbet om at blive verdens bedste sportsby i konkurrence med bl.a. London og Melbourne. Samtidig er København nomineret som bedste sportsby i gruppen af mellemstore byer.
27. mar 2014
Den danske hovedstad er med i opløbet om at blive verdens bedste sportsby i konkurrence med bl.a. London og Melbourne. Samtidig er København nomineret som bedste sportsby i gruppen af mellemstore byer.
København, Auckland, Calgary, London og Melbourne er netop blevet udtaget til finalen i 2014 SportBusiness Ultimate Sports City. Det er anden gang, København er med i sportsbyernes superliga, når det gælder værtskab for internationale sportsbegivenheder. I 2012 blev det til en fornem førsteplads i underkategorien ’mellemstore byer’. Denne gang er København både nomineret som bedste sportsby blandt de mellemstore byer og blandt alle byer i verden.

Det er det ansete britiske sportsmedie Sports Business Group, der især beskæftiger sig med den forretningsmæssige side af sport, som står bag listen, som netop er blevet offentliggjort, og hvor København er kommet i formstærkt selskab.

”Jeg er meget stolt over, at København er blevet nomineret som verdens bedste sportsby, og jeg vil gerne takke de mange forbund og frivillige, der gør et stort stykke arbejde for at arrangere sportsbegivenheder i verdensklasse i vores hovedstad. Ikke alene får de mange sportsudøvere og tilskuere nogle fantastiske oplevelser; København bliver også sat på verdenskortet,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) i København.

Samarbejde mellem mange parter
Arbejdet med at vinde en stor sportsbegivenhed til Danmark begynder adskillige år inden, begivenheden finder sted, og det kræver et løbende og tæt samarbejde mellem værtsbyen, Sport Event Denmark og de danske idrætsforbund.

”Danmark som sportseventnation har taget et tigerspring de seneste år og ligger nu i en fornem top-10 målt på VM-arrangementer i olympiske idrætsgrene. Weekendens VM-halvmaraton i hjertet af hovedstaden er klart en event, der har været med til at nominere København som mulig vinder – vindere er også de arrangerende specialforbund og de mange frivillige, for uden dem var store events ikke muligt,” siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark, der sammen med specialforbund og værtsbyer står for de mange internationale sportsevents i Danmark.

Priserne uddeles den 10. april ved den store, årligt tilbagevendende sportskongres, SportAccord Convention, der i år foregår i Belek i Tyrkiet.