Ministers APV-udspil hilses velkommen

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens har efter lang tids pres spillet ud med en model for håndtering af APV i de frivillige foreninger. DIF er tilfreds med, at ministeren er i gang med at finde en løsning, men peger også på, at der udestår konkret afklaring af flere elementer i udspillet.
13. mar 2014
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens har efter lang tids pres spillet ud med en model for håndtering af APV i de frivillige foreninger. DIF er tilfreds med, at ministeren er i gang med at finde en løsning, men peger også på, at der udestår konkret afklaring af flere elementer i udspillet.

DIF har gennem flere år slået på tromme for, at en idrætsforening bestående af frivillige ikke skal behandles som en virksomhed med lønnede ansatte med krav om arbejdspladsvurderinger (APV). Længe har der nemlig været snerrende bånd og en masse papirarbejde forbundet med kravene til APV’er for idrætsforeningerne. Men en ny model fra Arbejdstilsynet skal nu gøre op med en del af bureaukratiet.

”I DIF hilser vi beskæftigelsesminister Mette Frederiksens APV-udspil for frivilligt arbejde velkommen. Vi er tilfredse med, at ministeren tager området alvorligt. Det er en vigtig sag for os, og vi har længe presset på for at reducere bureaukratiet for de frivillige i foreningerne,” siger DIF’s formand Niels Nygaard om Arbejdstilsynets forslag til ny model for, hvordan det frivillige arbejde kan undtages fra kravet om, at der skal udarbejdes en APV.

Niels Nygaard fortsætter:
”Vi savner dog afklaring af en række elementer i den nye APV-model for frivilligt arbejde, så man kan sige, at vi er tilfredse med ministerens initiativ, men der er fortsat noget arbejde forude og nogle detaljer, som skal på plads, før vi for alvor klapper i hænderne."

Læs mere på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.