To års karantæne til triatlet

Triatleten Morten Top Truelsen, der sidste år vandt Deloitte Øresund Triatlon, er blevet ikendt to års dopingkarantæne af Dopingnævnet.
6. mar 2014
Triatleten Morten Top Truelsen, der sidste år vandt Deloitte Øresund Triatlon, er blevet ikendt to års dopingkarantæne af Dopingnævnet.
I forbindelse med Deloitte Øresund Triatlon den 23. juni 2013 blev Morten Top Truelsen udtaget til dopingkontrol. Dopingprøven viste et for højt testosteronindhold, og resultatet blev bekræftet af den efterfølgende B-prøve.

På et møde onsdag ikendte Dopingnævnet Morten Top Truelsen, der er medlem af klubben Kvik Tri, en karantæne på to år for al idræt under Danmarks Idrætsforbund. Karantænelængden på de to år bliver dog reduceret med den periode, hvor han har været suspenderet. Det har han været siden 17. september 2013.

Ud over karantænen bliver hans sejr i Deloitte Øresund Triatlon annulleret.

Kendelsen kan appelleres til DIF-idrættens Højeste Appelinstans.