Den danske OL-målsætning delvist indfriet

Med en 6. plads indfriede de danske curlingkvinder OL-målsætningen, det samme gjorde alpinskiløberen Christoffer Faarup, mens curlingherrerne sluttede én placering uden for deres top 5 målsætning.
18. feb 2014
Med en 6. plads indfriede de danske curlingkvinder OL-målsætningen, det samme gjorde alpinskiløberen Christoffer Faarup, mens curlingherrerne sluttede én placering uden for deres top 5 målsætning.

De danske curlinghold har spillet deres sidste kamp ved OL i Sochi, og alpinløberen Christoffer Faarup er ligeledes færdig med sine konkurrencer. Martin Møller, langrend, har én konkurrence, 50 km fri, tilbage søndag på OL’s sidste dag.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark er klar med en kort, sportslig evaluering af de danske OL-præstationer.

”Det blev til en delvist indfriet OL-målsætning for Danmark. Med fire flotte, tiltrængte sejre på stribe i de sidste kampe opnåede Team Lene Nielsen en 6. plads og indfriede dermed målsætningen, mens Team Stjerne med deres 6. plads var én placering fra at indfri målsætningen. Vi skal i DIF sammen med Dansk Curling Forbund og Team Danmark nu se på, hvad der skal til, for at vi kommer til at stå bedst muligt rustet til OL i Pyeongchang i 2018, og hvad ambitionsniveauet skal være,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.

De to danske curlinghold leverede en slutspurt med flot og stabilt spil, som betød at marginalerne i kampene kom over på danskernes side. Direktør i Team Danmark Michael Andersen sammenfatter curlingholdenes OL-deltagelse således:

”De danske curlingresultater til OL er en godkendt præstation. Men hvis curling skal udnytte deres sportslige potentiale og nå til tops til fremtidige OL, skal der ske ændringer i forbundets elitekultur, og den dialog har vi allerede med curlingforbundet. Vi skal bl.a. se på, hvad det træningsmæssigt, konkurrencemæssigt og økonomisk kræver, hvis dansk curling skal kunne klare sig i den skærpede internationale konkurrence.”

DIF-formand Niels Nygaard, som har været i Sochi under hele OL, har ud over curlingholdene også fulgt de to danske skiløberes indsats tæt. Der var tale om OL-debut for både Christoffer Faarup og Martin Møller.

”Christoffers og Martins OL-præstation er absolut godkendt, når jeg ser på tværs af de tre konkurrencer, de har deltaget i. Christoffer Faarup leverede et af sine bedste styrtløb nogensinde i den super kombinerede konkurrence. Han har med sin unge alder og store drive forhåbentlig mange flere OL i sig, hvis det rette set up og muligheder kan etableres for ham. Nu krydser vi fingre for Martin Møller, når han skal ud på 50 km fri på søndag, hvor målet er top 40,” siger Nygaard.

DIF’s bestyrelse (Danmarks Olympiske Komite) vil snarest evaluere den samlede danske OL-deltagelse.

De danske resultater ved OL 2014
Team Stjerne blev nr. 6 (4 sejre og 5 nederlag) og havde en målsætning om top 5.

Team Lene Nielsen blev nr. 6 (4 sejre og 5 nederlag) og havde en målsætning om top 6.

Christoffer Faarup: 37 i styrtløb, 34 i super kombineret og 46 i super-G. Målsætningen om top 50 er opfyldt.

Martin Møller: 52 i 15+15 km skiathlon, 54 i sprint og 58 i 15 km klassisk. Mangler 50 km fri søndag, hvor målsætningen er top 40.

Danske curlingplaceringer ved OL 1998-2010, kvinder: 2 i 1998, 9 i 2002, 8 i 2006, 5 i 2010.

Danske curlingplaceringer ved OL 1998-2010, herrer: 7 i 2002 og delt 8. plads i 2010.