DIF: Stort tillykke til Poul-Erik Høyer

Der er nu for første gang nogensinde to danskere i IOC på samme tid.
7. feb 2014
Der er nu for første gang nogensinde to danskere i IOC på samme tid.
På IOC’s session i Sochi forud for vinterlegene blev Poul-Erik Høyer valgt som det eneste nye IOC-medlem i denne omgang. IOC er international idræts vigtigste organ.
 
”Det betyder rigtig meget for mig, at jeg nu er valgt til IOC. Det er en meget vigtig position for badmintonsporten, men jo også generelt i forhold til udvikling af den olympiske bevægelse og OL. IOC har bl.a. en opgave i at styrke de unges interesse for de olympiske lege. Og så mener jeg, at kampen mod doping og matchfixing skal have IOC’s særlige opmærksomhed, fordi den kamp er så utrolig vigtig,” siger Poul-Erik Høyer, der også gerne ser, at IOC gør mere for at udbrede sportsaktiviteter i skolerne.
 
Høyer indtager den ledige plads blandt de 15 pladser i IOC, der er reserveret de internationale specialforbund.
 
Høyer, der har været BWF-præsident i mindre end et år, har gjort lynkarriere i international idrætspolitik.
 
Succes inspirerer
”Stort tillykke til Poul-Erik. Hans succes med at opnå politiske poster i toppen af international idræt er meget inspirerende for de danske idrætspolitikere, som arbejder på at opnå idrætspolitisk indflydelse uden for Danmarks grænser. DIF støtter danskerne i deres bestræbelser på at opnå internationale poster, fordi vi mener at danske værdier og holdninger skal være med til at udvikle international idræt,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.
 
DIF har en målrettet satsning om at få danskere valgt til idrættens internationale poster og giver rådgivning og lobbystøtte til danske idrætsledere med internationale ambitioner samt tilbud om en international uddannelse.
 
Vigtigt for badminton
Niels Nygaard har bl.a. også følgende kommentar til valget:
”Det er vigtigt for badmintonsporten og dens status, at badminton får en repræsentant i IOC. Høyer er bl.a. også et vigtigt bidrag i IOC i kraft af, at han selv er tidligere aktiv udøver på topplan, og han er meget opmærksom på atleternes forhold, og så giver det også en ekstra dimension at han har vundet OL-guld.”
 
Der kan max være 115 medlemmer I IOC, heraf kan 70 være individuelle medlemmer, 15 atletrepræsentanter, 15 repræsentanter fra de internationale specialforbund og 15 fra de nationale olympiske komiteer.
 
Kronprins Frederik blev valgt til IOC i oktober 2009. Det er første gang i historien, at der er to danskere i IOC på samme tid.