DHF klar med matchfixingsudspil

Dansk Håndbold Forbund introducerer nyt kodeks for afdærd i forhold til spil på håndboldkampe.
10. feb 2014
Dansk Håndbold Forbund introducerer nyt kodeks for afdærd i forhold til spil på håndboldkampe.

Dansk Håndbold Forbund kan nu præsentere et nyt adfærdskodeks i forhold til matchfixing og anden uetisk adfærd.

Dokumentet beskriver de problemstillinger, der kan være forbundet med spil på håndboldkampe.

”Som specialforbund læner vi os helt naturligt op ad Danmarks Idrætsforbund. Både hvad angår det overordnede lovregulativ og det sekretariat, DIF har etableret for at komme den uetiske adfærd i forhold til spil på idrætskonkurrencer til livs,” siger Carsten Grønmann Larsen, næsformand i Dansk Håndbold Forbund, til dhf.dk.

”Og i forhold til eventuelle sager vil vi i DHF også lade dem behandle af DIF’s matchfixingsnævn, der fungerer som dømmende førsteinstans ved matchfixingssager inden for det idrætsdisciplinære system.”

Carsten Grønmann Larsen har selv siddet i den arbejdsgruppe under DIF, der gennem et par år har barslet med regulativet omkring den komplicerede problematik, og i DHF’s adfærdskodeks er det forsøgt at målrette indholdet, så det meget præcist beskriver situationer, som kunne opstå i forbindelse med spil på håndboldkampe.

”Vi skelner mellem tre forskellige lovovertrædelser,” siger Carsten Grønmann Larsen:

”Først og fremmest er der decideret matchfixing, hvor der er tale om forsætlig manipulation af en kamps udfald. Dernæst kan det dreje sig om uetisk adfærd, som eksempelvis kunne være misbrug af intern viden, og endelig er det også forbudt at spille på egne kampe og konkurrencer – også selv om man spiller på sejr til eget hold, eller at ens hold eventuelt vil vinde mesterskabet eller rykke op,” siger Carsten Grønmann Larsen.

Specialforbundene under DIF skal formulere et adfærdskodeks senest et år efter reglernes vedtagelse på årsmødet, dvs. 3. maj 2014. Det fremgår af DIF’s lovregulativ.