DIF glæder sig over regeringens sundhedsmål om mere bevægelse

’Flere skal bevæge sig mere’ lyder et af regeringens mål for danskernes sundhed. DIF er enig og er klar til at indgå partnerskaber med regeringen.
31. jan 2014
’Flere skal bevæge sig mere’ lyder et af regeringens mål for danskernes sundhed. DIF er enig og er klar til at indgå partnerskaber med regeringen.

”Vi skal sørge for, at vores omgivelser indbyder til fysisk aktivitet og understøtter, at den gruppe af inaktive danskere, der gerne vil være mere fysisk aktive, bliver det.”

Sådan lyder en del af visionen i regeringens nye sundhedsudspil. Og det stemmer fint overnes med DIF’s eget arbejde om at få flere danskere til at være fysisk aktive.

”I DIF hilser vi regeringens ambitiøse sundhedsmål om mere motion og bevægelse meget velkomment. I en vision, som vi kalder ’25-50-75’ har vi sammen med DGI opstillet langsigtede mål for at få danskerne til at dyrke mere idræt, og de mål flugter meget fint med regeringens mål, ” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF.

I regeringens sundhedsudspil for danskernes sundhed de næste ti år lyder mål nummer syv: ’Flere skal bevæge sig mere’. Og sigtelinjerne er:

- Andelen af danskere på 16 år eller derover, der er moderat til hårdt fysisk aktive i fritiden, skal øges med en tredjedel.

- Andelen af danskere på 16 år eller derover, der bevæger sig i fritiden, skal øges med 10 pct.

I en pressemeddelelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse lyder det, at ministeriet vil gå nye veje og satse på strategiske partnerskaber på tværs af myndigheder, civilsamfundet og det private for at indfri de ambitiøse sundhedsmål.  Derfor har regeringen afsat 120 millioner kroner de næste fire år til en partnerskabsstrategi, der blandt andet skal indeholde den viden og kreativitet, der findes i forenings- og erhvervslivet.

 ”I DIF og de andre hovedorganisationer, som vi har fælles motionsvisioner med, står vi klar med udstrakte arme til at indgå strategiske partnerskaber på motionsområdet med regeringen. Med DIF’s mere end 9.000 idrætsforeninger og omkring 1,9 millioner medlemmer mener vi i al beskedenhed, at vi har den fornødne viden og ekspertise på området. Desuden har vi over de senere år søsat en række udviklingsprojekter, hvoraf flere netop har de fysisk inaktive teenagere og voksne for øje. Med andre ord er vi klar til at sætte handling bag regeringens ord om ’Flere skal bevæge sig mere’,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.

Regeringens samlede sundhedsudspil hedder ’Sundere liv for alle’ og har syv nationale mål for danskernes sundhed de næste 10 år.

Læs hele sundhedsudspillet.