Håndbold-EM i tal

Håndbold-EM i Danmark var en stor succes på flere områder.
29. jan 2014
Håndbold-EM i Danmark var en stor succes på flere områder.

2,2 millioner danskere fulgte EM-finalen foran slærmen, 316.000 tilskuere var på lægterne under turneringen, 1.200 frivillige holdt hjulene i gang, 220.000 likede håndboldherrerne på Facebook, og DHF står tilbage med et økonomisk overskud på over 15 millioner kroner. Det er fornemme tal, som Dansk Håndbold Forbund kan vise frem efter 14 dage med EM-håndbold i Danmark.

EHF’s formand, Jean Brilhault holdt heller ikke igen med roserne efter turneringens afslutning:

”Eventen har været ekstremt velorganiseret. DHF har været fantastiske værter, organisationen har været meget præcis og samtidig venlig. De frivillige har været hjælpsomme og entusiastiske – de udfylder ikke bare en arbejdsfunktion, de nyder det, og det gør hele forskellen,” fortæller Jean Brihault på EHF’s hjemmeside.

Eliten skal skabe bredden

Og den økonomiske målsætning for slutrunden er også indfriet. Per Bertelsen, formand for Dansk Håndbold Forbund, siger til tv2.dk:

”Vi har hele tiden sagt forud for slutrunden, at vi forventede et estimeret overskud på 15 millioner kroner, og det kommer vi til at holde.”

Overskuddet skal ifølge DHF-chefen bruges på bredden:

”Det skal vi bruge på at skabe bedre rammer for håndbolden ude i klubberne. Vi skal forsøge at omsætte den store fokus på vores sport, som EM har givet, til at få flere ind i foreningerne og fastholde de medlemmer, vi allerede har,” lyder det fra Per Bertelsen.