Kampagne sætter fokus på mistrivsel hos børn

'Del din bekymring' er navnet på en kampagne fra Ankestyrelsen, der opfordrer folk til at indberette mistanke om mistrivsel hos børn til kommunen.
17. jan 2014
'Del din bekymring' er navnet på en kampagne fra Ankestyrelsen, der opfordrer folk til at indberette mistanke om mistrivsel hos børn til kommunen.
Del din eventuelle bekymring og kom udsatte børn og unge til undsætning. Det er hovedbudskabet i en kampagne fra Ankestyrelsen.

Kampagnen opfordrer almindelige danskere og fagfolk – deriblandt landets mange foreningsledere – til at underrette myndighederne, hvis de er bekymret for et barns trivsel. Samtidig sætter kampagnen fokus på, hvornår der kan være grund til bekymring på et barns vegne, hvordan man underretter kommunen om en mistanke, og hvad der sker, når kommunen har modtaget en underretning.

”Vi har heldigvis ikke så mange sager på dette område inden for DIF-idrætten, men alligevel kan det give god mening for de mange frivillige ude i foreningerne lige at orientere sig i kampagnens materiale. Vi ser kampagnen som et godt initiativ og en god service, som kan være med til at afklare nogle af de mange spørgsmål, man som træner kan stå med i sager om mistanke om mistrivsel hos et barn,” siger konsulent i DIF, Helle Carlsen.

Du kan læse mere om kampagnen på www.deldinbekymring.nu