Historisk donation styrker Danmarks OL-ambitioner

15 mio. kr. fra Dansk Supermarked til OL-forberedelser alene i 2014 er et kæmpe rygstød og samtidig den største donation, der er givet i dansk eliteidræt. Det fireårige OL-partnerskab mellem Dansk Supermarked, Team Danmark og DIF giver OL-holdet et ekstra gear frem mod OL 2016 i Rio. Derfor er ambitionerne for OL-holdet også høje: 10 medaljer og et stort hold atleter.
14. jan 2014
15 mio. kr. fra Dansk Supermarked til OL-forberedelser alene i 2014 er et kæmpe rygstød og samtidig den største donation, der er givet i dansk eliteidræt. Det fireårige OL-partnerskab mellem Dansk Supermarked, Team Danmark og DIF giver OL-holdet et ekstra gear frem mod OL 2016 i Rio. Derfor er ambitionerne for OL-holdet også høje: 10 medaljer og et stort hold atleter.
Samarbejdet med Dansk Supermarked A/S, der består af kæderne føtex, Netto, og Bilka, løfter igen i år atleternes vilkår markant. Administrerende direktør i Dansk Supermarked, Per Bank, er glad for, at de potentielle OL-medaljetagere allerede nu får optimeret deres forberedelser frem mod Rio:
 
”I Bilka, Netto og føtex kender vi værdien af talentudvikling og toppræstationer.Vi tror på, at atleterne bedre kan levere varen, hvis de får de rigtige betingelser, både i træning, konkurrencer og til hverdag. Det vil vi gerne give dem. Derfor er det med stolthed, at vi er med til at give Danmarks bedste talenter, atleter og hold endnu et rygstød frem mod OL i 2016,” siger Per Bank.
 
Pengene fra Dansk Supermarked kommer via en donation fra Salling-fondene og er målrettet fem områder, som alle styrker OL-holdets muligheder for at lave gode resultater i Rio:
 
• Optimale OL-forberedelser – bedre træningsforberedelser og målrettet international konkurrencedeltagelse for potentielle OL-medaljetagere.
 
• Udstyr i verdensklasse - optimalt materiel og udstyr til udvalgte olympiske sportsgrene.
 
• Atletstipendier - atletstipendier til OL-deltagere og potentielle medaljevindere.
 
• Nye muligheder for OL-talenterne – særlige talentprogrammer og fokus på talenttrænerne skal sikre mulighederne for næste generation af OL-stjerner.
 
• High Performance Center under OL i Rio - optimale rammer for OL-holdet, både inden for og uden for OL-byen.
 
”De sportslige resultater i mange olympiske sportsgrene i 2013 har skabt en rigtig god optimisme, og med den nye donation fra Dansk Supermarked kan vi styrke kvaliteten af OL-forberedelserne yderligere i det kommende år. Vi kan bl.a. investere i nyt og optimalt materiel og udstyr for en række atleter og hold, og vi kan investere flere ressourcer til medaljekandidaternes træning og konkurrencer i 2014, hvor der bl.a. er OL-kvalifikation i sejlsport og skydning,” siger Team Danmarks direktør, Michael Andersen.
 
Målet ved OL i 2016 er ambitiøst. Danmark skal høste endnu større sportslig succes end ved legene i London, som var det bedste danske OL i 64 år.
 
”Vores ambition for OL 2016 er hele ti danske medaljer og et stort OL-hold. Derfor er vi utrolig glade for Dansk Supermarkeds støtte på 15 mio. kr. i år og hele det fireårige partnerskab, som giver os mulighed for at videreudvikle dansk eliteidræt og sikre optimale OL-forberedelser og perfekte rammer for de danske atleter i Rio. Fundamentet for dansk OL-succes skabes i idrætsforeninger og de enkelte specialforbund – med målrettet støtte fra Team Danmark og ambitiøse partnere som Dansk Supermarked,” siger DIF’s OL-chef, Morten Rodtwitt.
 
Donationen på 15 mio. kr. blev offentliggjort i dag ved et olympisk arrangement i Hvidovre Curlinghal med deltagelse af det danske OL-hold, der skal i ilden ved vinter-OL, som begynder 7. februar 2014.