Styrk kommunens foreninger med et lederakademi

Vil du give kommunens foreninger et strategisk overblik, organisatorisk forståelse og evne til at prioritere? Gøre dem gode til at kommunikere, skabe relationer og lede under forandring? – Så vælg et kommunalt lederakademi.
27. jan 2014
Vil du give kommunens foreninger et strategisk overblik, organisatorisk forståelse og evne til at prioritere? Gøre dem gode til at kommunikere, skabe relationer og lede under forandring? – Så vælg et kommunalt lederakademi.

Kommunerne der har været med i de kommunale lederakademier oplever:

  • Netværk på tværs i deres foreningsliv
  • Platform for indsigt i kommunens liv og aktiviteter i øvrigt
  • Akademiet i sig selv er folkeoplysende arbejde – en kerneopgave for kommunen
  • Mulighed for at bruge Lederakademiet i en strategisk sammenhæng.

Lederakademierne er bygget op om de kommunale rammer, DIF’s viden og foreninger og klubbers aktuelle udfordringer. Lederakademierne består af en række moduler, der tilsammen giver foreningslederen klare redskaber og kompetencer til den daglige opgaveløsning.

Der er en række centrale områder, der behandles i Lederakademierne.

  • Ledelse – hvordan agerer man som leder, hvad er ens plads i organisationen og hvordan kan man lede i den frivillige verden.
  • Klubudvikling – hvorfor ser klubben ud som den gør, hvad er visionerne og hvordan indrettes det daglige arbejde.
  • Samarbejde – som leder i en klub eller forening er det vigtigt at kunne samarbejde med andre, det kan være med kommunen, sponsorer eller forbund. Hvordan styrker man netværket og sikre at klubben er synlig.

Hertil kommer målrettet emner/kurser til den enkelte kommune. Når man som foreningsleder har været igennem et kommunalt lederakademi, har man redskaberne til at være en bedre leder. Derudover har man redskaberne til at skabe dialog og drøftelse i klubben om, hvordan klubben skal fungere og hvilke mål der skal være for det daglige arbejde.

Læs meget mere om de kommunale lederakademier.