Martin Møller og Christoffer Faarup udtaget til vinter-OL

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har netop udtaget Martin Møller i langrend og Christoffer Faarup i alpint skiløb til vinter-OL, der begynder om 25 dage. Dermed bliver Danmark repræsenteret af i alt 12 atleter ved OL i Sochi. Medierne kan møde hele OL-holdet senere i dag i Hvidovre.
13. jan 2014
Danmarks Idrætsforbund (DIF) har netop udtaget Martin Møller i langrend og Christoffer Faarup i alpint skiløb til vinter-OL, der begynder om 25 dage. Dermed bliver Danmark repræsenteret af i alt 12 atleter ved OL i Sochi. Medierne kan møde hele OL-holdet senere i dag i Hvidovre.

”Stort tillykke til Christoffer og Martin, som begge har kæmpet hårdt og dygtigt for at kunne indløse en OL-billet. Jeg er meget glad for, at vi ud over de to curlinghold nu også har langrend og alpint med på OL-holdet, som bliver på i alt 12 atleter. OL-målsætningen for Martin er top 40 på 50 km og top 50 for Christoffer i alpint. Curlingholdenes målsætning er fortsat top 5 for Team Stjerne og top 6 for Team Lene Nielsen,” siger DIF’s OL-chef Morten Rodtwitt, der er chef de mission for OL-holdet. 

Til OL stiller Christoffer Faarup op i styrtløb, Super G og Super kombineret. OL-målsætningen for Faarup er at komme i top 50, som svarer til hans niveau ved de seneste World Cups. 

Martin Møller stiller op på distancerne: Sprint, 15 km, 30 km og 50 km. Sidstnævnte er hans primære løb, og her er målsætningen en placering i top 40. Lykkes det, vil det være det bedste danske OL-langrendsresultat nogensinde (Michael Binzer blev nr. 41 ved OL i 1998).

Martin Møller, 33 år og bosiddende i Nuuk, har klaret det individuelle OL-krav i langrend (minimum to gange under 100 FIS-point). Imidlertid kom Lasse Mølgaard mellem jul og nytår under 100 FIS-point for anden gang. Da Danmark kun råder over én nationsplads i langrend, blev de to atleters placeringer ved weekendens konkurrence i Chamonix, Frankrig, udset til at være afgørende for hvem Danmarks Skiforbund ville indstille til OL-udtagelse hos DIF’s bestyrelse (olympisk komite), og her blev Martin Møller bedst placeret i to løb.

For 21-årige Christoffer Faarup, Hobro Skiklub og bosiddende i Norge, var OL-kravet, at han minimum to gange skulle under 80 FIS-point ved VM eller World Cup. Det præsterede han tre gange i december ved World Cup i Lake Louise, Canada (75,31) og Val Gardena, Italien (57,31 og 56,84).

De resterende danske OL-kandidater i skidisciplinerne har ikke længere mulighed for at klare OL-kravet inden for skæringsdatoen. Og i 2013 stod det klart, at dansk ishockey og skøjteløberne ikke kommer med til vinter-OL i denne omgang.

Læs mere om det samlede danske OL-hold med de to curlinghold og to skiløbere på www.OL.dk, hvor man også kan hente billeder til redaktionel brug.

Yderligere oplysninger
DIF’s chef de mission Morten Rodtwitt, mobil 29 37 09 16