Bueskytten Maja Jager er Årets Sportsnavn 2013

Maja Jager vandt individuelt VM-guld og VM-bronze for hold i OL-disciplinen recurve og er kåret af DIF og Jyllands-Posten til Årets Sportsnavn på DR’s sportsgalla.
4. jan 2014
Maja Jager vandt individuelt VM-guld og VM-bronze for hold i OL-disciplinen recurve og er kåret af DIF og Jyllands-Posten til Årets Sportsnavn på DR’s sportsgalla.

Motorkøreren Tom Kristensen, skeetskytten Jesper Hansen og bueskytten Maja Jager var nomineret til DIF og Jyllands-Postens pris som Årets Sportsnavn 2013. Maja Jager løb med titlen og den medfølgende check på 50.000 kroner og kunne dermed lade sig hylde på scenen i Boxen i Herning foran både tilskuere og tv-seere.

Maja Jager blev i 2013 i en alder af 21 år individuel verdensmester i bueskydningsdisciplinen recurve efter en nervepirrende omskydning i finalen, hvor hun endte med at vinde med to millimeter. Maja Jager var desuden med på recurve-holdet, der vandt bronze ved samme VM. Recurve er med på det olympiske program, og selvom disciplinen lever en anonym tilværelse i Danmark, så er konkurrencen hård på verdensplan – ikke mindst i Asien. Derfor er Maja Jager flyttet til Sydkorea for at studere, konkurrere og træne med de allerbedste bueskytter i verden.       

Den rigtige vinder
”Der har været fantastisk mange flotte danske sportspræstationer på den internationale scene i år, så det var svært at vælge Årets Sportsnavn 2013. Når det er sagt, så er bueskytten Maja Jager den helt rigtige vinder. Ved VM i Tyrkiet i 2013 besejrede Maja Jager hele verdenseliten en for en – heriblandt den olympiske mester fra OL i London. Hun kunne derfor dengang fuldt fortjent lade sig hylde øverst på medaljeskamlen som verdensmester og nu som Årets Sportsnavn 2013,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard, om kåringen af Maja Jager.   

Dommerkomitéen, der valgte Maja Jager som Årets Sportsnavn 2013, består af kulturminister Marianne Jelved (R), DIF-formand Niels Nygaard, Team Danmark-formand Frank Jensen, DIF-direktør Karl Chr. Koch, Team Danmark-direktør Michael Andersen samt Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen.

De seneste 10 års vindere:
2012: Lasse Norman Hansen (cykling)
2011: Jeanette Ottesen Gray (svømning)
2010: Caroline Wozniacki (tennis)
2009: Lotte Friis (svømning)
2008: Herrelandsholdet i håndbold
2007: Mads Rasmussen og Rasmus Quist (roning)
2006: Mikkel Kessler (boksning)
2005: Tom Kristensen (motorsport)
2004: ’Guldfireren’ (roning)
2003: Nicki Pedersen (speedway)