Brian Laudrup optaget i Hall of Fame

Brian Laudrup blev på DR’s sportsgalla optaget som det 29. medlem af Hall of Fame.
4. jan 2014
Brian Laudrup blev på DR’s sportsgalla optaget som det 29. medlem af Hall of Fame.

Brian Laudrup er en af alletiders bedste og mest spektakulære danske fodboldspillere. En eminent teknik, et hurtigt antrit og en veludviklet næse for at score mål gjorde ham til en underholdende spiller at se på og en vanskelig modstander at spille overfor.

På DR’s gallashow ’Sport 2013’ blev Brian Laudrup det 29. medlem af Hall of Fame, som nu blandt andet består af syv fodboldspillere. Det var Preben Elkjær, der også er medlem af Hall of Fame, og Preben Kragelund, der er bestyrelsesformand for Hall of Fame, som på scenen i Boxen i Herning afslørede en vellignende buste af Brian Laudrup.    

"Brian Laudrup var frontfigur og stærkt medvirkende til, at Danmark i 1992 sensationelt vandt EM i fodbold. Hans brillante teknik og store sejrsvilje var afgørende for, at europæiske fodboldmagter måtte give fortabt over for det danske landshold. Dertil skal lægges Brian Laudrups altid fair optræden på fodboldbanen. En helt igennem sympatisk og begavet fodboldspiller, som helt klart hører hjemme i sportens Hall of Fame," siger bestyrelsesformand for Hall of Fame, Preben Kragelund, om udnævnelsen af Brian Laudrup. 

Landsholdet
Det danske landshold nød godt af Brian Laudrups fodboldevner op igennem 1990’erne. I alt spillede han 82 landskampe for Danmark og scorede 21 mål, og selvom han ikke scorede under EM-slutrunden i 1992, var Brian Laudrup en afgørende spiller på det landshold, der overraskende vandt EM-trofæet.

Brian Laudrup stoppede sin landsholdskarriere efter VM i 1998, hvor Danmark i kvartfinalen tabte 3-2 til Brasilien i en kamp, der blandt andet huskes for Brian Laudrups udlignende mål til 2-2 og hans efterfølgende jubelscene.

Klubkarrieren
På klubplan havde Brian Laudrup nogle af sine mest succesfulde sæsoner i Glasgow Rangers fra 1994 til 1998. Her vandt han fire skotske mesterskaber og to pokaltitler og modtog flere gange prisen som årets fodboldspiller i den skotske liga. I dag betragtes han af mange som den bedste udenlandske spiller, der nogensinde har spillet i Glasgow Rangers.

Udover Glasgow Rangers repræsenterede Brian Laudrup i løbet af sin klubkarriere nogle af Europas fineste fodboldklubber som fx Bayern München, AC Milan og Chelsea, inden han sluttede karrieren i den hollandske storklub Ajax i 2000.

Udover en masse nationale mesterskaber og pokaltitler, så vandt Brian Laudrup den fornemmeste af alle klubturneringer, Champions League, i ’93-’94 med AC Milan.

Læs flere detaljer om Brian Laudrup og de 28 andre medlemmer af Hall of Fame på www.sportens-halloffame.dk