2013 bød på 105 danske EM- og VM-medaljer

Efter et fornemt sportsår lyder bundlinjen på 105 EM- og VM-medaljer og topplaceringer i et væld af andre internationale events.
28. dec 2013
Efter et fornemt sportsår lyder bundlinjen på 105 EM- og VM-medaljer og topplaceringer i et væld af andre internationale events.

Bueskytterne ramte plet, svømmerne piskede gennem vandet og roerne padlede sig først over målstregen. Det er nogle af højdepunkterne fra sportsåret 2013, hvis man tager medaljebrillerne på.

”Det har været et fornemt dansk sportsår med flere bemærkelsesværdige topresultater. Bueskytterne har haft et vildt 2013 og har nærmest ryddet bordet med otte medaljer ved EM og VM. Men også håndbold, handicapidrætten, cykelsporten, danserne, roerne og svømmerne har taget for sig af medaljerne,” siger Jesper Frigast Larsen, der er elitechef i DIF.

Jesper Frigast Larsen fortsætter:
”En ting er EM- og VM-statistikken, men her kan man fx ikke læse, at Tine Baun kom til tops i All England, at golferne vandt tre turneringer på Europa Touren, og at Tom Kristensen for niende gang løftede Le Mans-trofæet. Præstationer som disse skal også med, når sportsåret 2013 evalueres.”

De 105 EM- og VM-medaljer blev vundet i 24 specialforbund, og sammenlignes medaljehøsten i 2013 med 2009, som har samme turnus i internationale mesterskaber, så lød regnskabet dengang på 114 medaljer ligeledes vundet i 24 specialforbund.

”Selvom Danmark vandt lidt flere medaljer i 2009, mener jeg at 2013 står tilbage som et flottere danske sportsår, fordi der er vundet flere guldmedaljer. Vi er på højde med jubelåret 2012, og det kommer blandt andet til udtryk i antallet af VM-medaljer i olympiske discipliner,” lyder det begejstret fra Jesper Frigast Larsen.

”Det er vigtigt at fremhæve, at der igen i år præsteres flot på den internationale scene i idrætsgrene, som ikke er støttet af Team Danmark, og hvor økonomien derfor er sparsom på eliteområdet. Det vidner om en blomstrende talentmasse og om evner og vilje i forbundene til at vise sig frem internationalt,” slutter Jesper Frigast Larsen.

Se DIF’s samlede medaljestatistik

Yderligere kommentarer:
Jesper Frigast Larsen, elitechef i DIF, 2428 2101