Speedskatere ser frem mod OL 2018

Efter weekendens world cup står det klart, at vinter-OL 2014 bliver uden danske speedskatere.
11. dec 2013
Efter weekendens world cup står det klart, at vinter-OL 2014 bliver uden danske speedskatere.

Gennem de seneste to år har et unikt og banebrydende talentprojekt mellem Dansk Rulleskøjte Union og Dansk Skøjte Union - godt hjulpet på vej af Danmarks Idrætsforbund - forvandlet inlineløberne Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt til hurtigløbere på skøjter og OL-kandidater.

Projektet har haft OL 2018 som overordnet mål, men de gode resultater er kommet hurtigere end forventet, og derfor blev dansk deltagelse ved OL i 2014 en realistisk mulighed.

Gennem de seneste uger - og med sidste mulighed ved world cuppen i Berlin i weekenden - har blandt andet Viktor og Stefan derfor kæmpet til world cups rundt om i verden for at opnå kvalifikation til OL i Sochi.

Ser man tilbage på de forskellige world cups, kom Viktor Hald Thorup med sin 5000 m tid på 6:34,99 tættest på med kun to sekunder fra at indfri det individuelle OL-krav på 6:33,00, men det var altså ikke nok til at sikre dansk OL-deltagelse i hurtigløb på skøjter.

Landstræner Jesper Carlson er meget positiv over udviklingen i dansk speedskating, og ser lyst på fremtiden:

”Viktor og Stefan er kun 19 år og har leveret flotte præstationer. Der er ingen tvivl om, at de har talentet og viljestyrken til at nå rigtig langt. De har kun kørt på skøjter i få år, så der skal blot flere timer på isen til. Med de lærerige erfaringer, vi har fået i år, er vi blot kommet tættere på målet om danske speedskatere til OL i 2018.”

Frem mod OL i Sochi er der stadig OL-kandidater, der kæmper om kvalifikation i alpint skiløb, langrend og freestyle skiløb. Følg med her.