Idrætspris gik til elev-organisation

Erhvervsskolernes Elev-Organisation har gjort en stor indsats for at få flere elever til at dyrke idræt.
11. dec 2013
Erhvervsskolernes Elev-Organisation har gjort en stor indsats for at få flere elever til at dyrke idræt.

På den årlige idrætsreception i Kulturministeriet fik Erhvervsskolernes Elev-Organisation overrakt Kulturministeriets Idrætspris for indsatsen for at få flere elever på de danske erhvervsskoler til at dyrke idræt.

"De har grebet en stor udfordring for erhvervsskolerne, hvor andelen af idrætsaktive er meget lav, ved blandt andet at skabe aktivitet og italesætte det ansvar, det kræver at ændre en usund kultur. De hædres for at gøre en forskel, for at tænke anderledes og for at inspirere andre til at løse de udfordringer, vi møder i hverdagen,” sagde kulturminister Marianne Jelved i sin begrundelse.

Baggrund for Kulturministeriets Idrætspris
Prisen på i alt 100.000 kr. uddeles af kulturministeren en gang årligt for en exceptionel idrætspræstation eller indsats inden for idrættens verden. Der er tale om en pris, som dækker hele idrætten – bredde såvel som elite. Erhvervsskolernes Elev-Organisation modtager prisen foran 11 andre indstillede kandidater.

Erhvervsskolernes Elev-Organisation er indstillet af Dansk Firmaidræts Forbund for en målrettet national indsats rettet mod erhvervsskoleelevernes sundhed og manglende fysiske aktivitetsniveau. Samarbejdet imellem EEO og erhvervsskolerne er med til at vise vejen for mange unge i Danmark og forsøger på nye måder at sænke frafaldsprocenter og højne indlæringsevnen for eleverne. Indsatsen indebærer blandt andet støtte til afholdelse af aktivitetsdage, igangsættelse af sundhedsfremmende tiltag på kantineområdet mm.

Prisen er tidligere gået til Dansk Bordtennis Union (2005), forskeren Bente Klarlund Pedersen (2006), trampolinspringeren Peter Jensen (2007), ildsjælen Martin Damgaard (2008), idrætsforeningen B 1909 (2009), tidligere dopingmisbruger foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen (2010), forsker Bengt Saltin (2011) og badmintonspiller Peter Gade og roer Eskild Ebbesen, som delte prisen i 2012.