Tid til medlemsregistrering

Det er igen blevet den tid på året, hvor idrætsforeningerne skal indberette deres medlemstal. Medlemstallene for 2013 kan indberettes fra 1. december 2013 og frem til 31. januar 2014.
30. nov 2013
Det er igen blevet den tid på året, hvor idrætsforeningerne skal indberette deres medlemstal. Medlemstallene for 2013 kan indberettes fra 1. december 2013 og frem til 31. januar 2014.
Tallene skal igen indberettes til DIF, DGI og Firmaidrættens fælles medlemsportal, Centralt ForeningsRegister (CFR), som findes på adressen www.medlemstal.dk. Medlemsportalen fik sin debut for et år siden, og det er således anden gang, at foreningerne skal registrere via CFR.

Den fælles medlemsportal blev udviklet for at gøre registreringen lettere for foreningerne - især de foreninger, som er medlem af flere idrætsorganisationer og dermed skulle registrere på forskellig vis til forskellige organisationer. Med indførelsen af CFR ensrettede de tre organisationer deres registreringsregler, så de alle kan trække informationer fra CFR.

Som noget nyt er der i år indgået aftaler med fem kommuner - Hvidovre, Lyngby-Tårbæk, Herning, Vejle og Hedensted. Det betyder, at idrætsforeninger i disse kommuner slipper for at registrere medlemstal til kommunen. Kommunerne finder i stedet de nødvendige oplysninger hos CFR.

Samtidig påtager CFR sig opgaven med at modtage medlemsregistreringer fra disse fem kommuners øvrige folkeoplysende foreninger (spejdere, politiske organisationer mv.). Det er ambitionen, at CFR på sigt indgår lignende aftaler med resten af kommunerne.

I forbindelse med at der bliver åbnet for registreringen af medlemstal, modtager alle foreninger en mail med deres CFR-nummer, som de skal bruge til at logge på CFR.

Yderligere oplysninger og information kan findes på www.medlemstal.dk