Niels Nygaard valgt til EOC-bestyrelse

DIF’s formand Niels Nygaard blev fredag aften valgt til den europæiske olympiske komites (EOC) bestyrelse. Valget fandt sted på EOC’s generalforsamling i Rom og gælder for de kommende fire år.
23. nov 2013
DIF’s formand Niels Nygaard blev fredag aften valgt til den europæiske olympiske komites (EOC) bestyrelse. Valget fandt sted på EOC’s generalforsamling i Rom og gælder for de kommende fire år.

”Jeg er både glad for og stolt over, at jeg er blevet valgt til EOC’s bestyrelse. Hovedopgaverne for os i EOC’s bestyrelse er at sikre europæisk indflydelse i IOC og at skabe de bedst mulige vilkår for idrætten i Europa – både når det gælder elite, bredde og motion”, siger Niels Nygaard.

”Min hovedprioritet vil være at gøre en indsats for at sikre ’good governance’ nationalt, europæisk og globalt. Det er vigtigt for at sikre fortsat autonomi for idrætsbevægelsen. Arbejdet for at bekæmpe matchfixing vil tilsvarende have høj prioritet for mig. Det samme gælder EOC’s rolle som talerør for idrætten i EU”, siger Niels Nygaard

På EOC’s generalforsamling blev Mads Kruse-Andersen, guldvinder i roning ved OL i Beijing, samtidig genudpeget som medlem af EOC’s aktivkomite

Med valget af Niels Nygaard til EOC’s bestyrelse styrkes dansk idræts repræsentation i international idrætspolitik. For to uger siden offentliggjorde DIF undersøgelsen ”Idrættens magtbarometer”. Her lå Danmark på en 12. plads i Europa og på en 36. plads på verdensplan.

Danskere på de tungeste internationale idrætspolitiske poster omfatter:

  • Poul Erik Højer, præsident – det internationale badmintonforbund (BWF)
  • H.K.H. Kronprins Frederik, medlem af den internationale olympiske komité (IOC)
  • Peder Pedersen, bestyrelsesmedlem – det internationale cykelforbund (UCI)
  • Henrik Bach Nielsen, bestyrelsesmedlem – det internationale ishockeyforbund (IIHF)
  • Niels Nygaard, bestyrelsesmedlem - den europæiske olympiske komité (EOC)
  • Allan Hansen, bestyrelsesmedlem – det europæiske fodboldforbund (UEFA)

Fakta om EOC: Hovedkontor i Rom og en afdeling i Bruxelles, som arbejder med EU-relaterede emner. De 49 europæiske nationale olympiske komiteer er alle medlemmer.
EOC’s bestyrelse har 16 medlemmer.