Se de bedste klip med Allan Simonsen

Varm op til Vild Med Dans-semifinalen i aften med højdepunkter fra Allan Simonsens karriere.
22. nov 2013
Varm op til Vild Med Dans-semifinalen i aften med højdepunkter fra Allan Simonsens karriere.

Allan Simonsen er en af de mest omdiskuterede personer i Danmark for tiden. Hans optræden i TV 2-programmet Vild Med Dans, hvor han på trods af lave karakterer fra dommerne går videre fredag efter fredag, har skabt voldsom debat mellem Facebook-grupper, der henholdsvis ønsker ham inde og ude af programmet.

Hvor Allan Simonsens evner på et dansegulv måske er tvivlsomme, kan der til gengæld ikke herske tvivl om, at den lille vejlenser havde et helt unikt fodboldtalent.

Op igennem 1970’erne og 1980’erne var Allan Simonsen en dominerende spiller for alle de hold, han repræsenterede - heriblandt Borussia Mönchengladbach, FC Barcelona og ikke mindst det danske fodboldlandshold.

Blandt højdepunkterne fra hans fodboldkarriere kan blandt andet nævnes tre vesttyske mesterskaber og to UEFA Cup-titler med Borussia Mönchengladbach, titlen som Årets Fodboldspiller i Europa i 1977 og selvfølgelig straffesparksscoringen på Wembley i 1983, der sikrede Danmark en 1-0-sejr over England og startede en dansk fodboldepoke.

Derfor er det også fuldt fortjent, at Allan Simonsen tilbage i 1995 blev optaget i sportens Hall of Fame, der er et samarbejde mellem Team Danmark, Ekstra Bladet og DIF, som hædrer danske atleter, der har gjort en fremtrædende indsats inden for deres idrætsgren.

Læs mere om Allan Simonsen og se video med højdepunkter fra hans karriere her.