DIF glæder sig over nordiske vinter-OL-bud

Oslo og Stockholm har ansøgt om at afholde vinter-OL i 2022.
15. nov 2013
Oslo og Stockholm har ansøgt om at afholde vinter-OL i 2022.
De danske vintersportsatleter skal måske ikke rejse særligt langt, når de skal deltage ved vinter-OL i 2022. Både norske Oslo og svenske Stockholm har nemlig ansøgt om at blive værtsby for vinterlegene om otte år.

Torsdag var der deadline for at byde på OL-værtsskabet for 2022, og ved ansøgningsfrist havde Den Internationale Olympiske Komité, IOC, modtaget i alt seks ansøgninger. De seks ansøgninger kommer fra Almaty (Kazakhstan), Beijing (Kina), Krakow (Polen), Lviv (Ukraine) og som sagt Oslo og Stockholm.

Og de nordiske bud vækker glæde hos den danske OL-chef, også kaldet chef de mission, Morten Rodtwitt.

”Det er altid rart, når OL bliver afviklet i nærheden af Danmark. Både af praktiske årsager, da det logistiske bliver lidt nemmere, men jeg tror også, det vil skabe en større opmærksomhed blandt danskerne omkring vinter-OL, hvis det foregår i et af vores nabolande. Og så kan vi jo håbe på, at vi til den tid får et ishockeylandshold med,” siger Morten Rodtwitt om perspektiverne ved et vinter-OL, der måske bliver afholdt i Oslo og Stockholm.

Beslutningen om hvilken by, der får tildelt værtsskabet for vinter-OL i 2022, bliver truffet på IOC-sessionen i Kuala Lumpur i 2015.