Events skal være bæredygtige

Grøn guide på vej til internationale sportsbegivenheder i Danmark.
11. nov 2013
Grøn guide på vej til internationale sportsbegivenheder i Danmark.

Da Bagsværd i september dannede rammen om VM på maratondistancen i kano og kajak var der ikke blot tale om en stor sportslig succes. Miljøet vandt nemlig også, idet mesterskabet havde et stort fokus på grønne initiativer og bæredygtighed. Der var eksemplevis lavet en speciel indsats i forhold til affaldssortering, genanvendelse og skånsom transport.

Nu skal de fine erfaringer fra arrangementet i Bagsværd kanaliseres videre til kommende events, og på et miljøsemimar den 11. november i Lyngby er fremtidens miljøiniativer på eventområdet blevet drøftet set i lyset af VM i kano og kajak.     

DIF har gennem et stykke tid arbejdet med at redigere forbundenes eventmanualer, så de flugter med DIF’s overordnede tanker om bæredygtighed, og i den kommende tid skal DIF desuden redigere Sport Event Denmarks manual, så der tænkes miljø og bæredygtighed ind i kommende events.