De nominerede til Årets Sportsnavn 2013 er:

En bueskytte, en motorkører og en skeetskytte kan tage prisen.
11. nov 2013
En bueskytte, en motorkører og en skeetskytte kan tage prisen.

De nominerede til DIF og Jyllands-Postens pris som Årets Sportsnavn 2013 er bueskytten Maja Jager, skeetskytten Jesper Hansen og motorkøreren Tom Kristensen. Vinderen kåres på DR’s sportsgalla 4. januar 2014.  

Vinderen kåres i Herning på DR’s ’Sport 2013’ den 4. januar 2014. Udover den fornemme titel som Årets Sportsnavn 2013, så modtager bueskytten Maja Jager, skeetskytten Jesper Hansen eller motorkøreren Tom Kristensen 50.000 kroner som kontant belønning.
 
”Med nomineringerne af Maja Jager og Jesper Hansen synliggør vi nogle fantastisk flotte præstationer i idrætsgrene, som sjældent har mediernes bevågenhed, men hvor konkurrencen internationalt er enormt hård. Tom Kristensen og hans præstationer er kendt af alle. Og hans seneste Le Mans-sejr bliver bestemt ikke mindre flot af, at det er den niende i rækken. Tværtimod,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.
 
Maja Jager blev i 2013 individuel verdensmester i bueskydning (recurve) efter at have besejret hele verdenseliten en for en. I kvartfinalen besejrede Maja Jager den olympiske mester, og i finalen var hun i omskydning og endte med at vinde med to millimeter. Maja Jager var desuden med på recurve-holdet, der vandt bronze ved samme VM. Recurve er med på det olympiske program, og selvom disciplinen lever en anonym tilværelse i Danmark, så er konkurrencen hård på verdensplan – ikke mindst i Asien.
 
Jesper Hansen blev verdensmester i skeetskydning efter en imponerende serie. Ud af 125 lerduer ramte Jesper Hansen 123, hvilket sikrede ham en plads i finalen. Her mødte han en tidligere olympisk mester, som missede en lerdue, mens Jesper Hansen ramte alle. Dermed holder Jesper Hansen en flot dansk skeet-tradition i hævd.
 
Tom Kristensen har haft en lang og gloværdig karriere. I 2013 vandt Tom Kristensen endnu et Le Mans-trofæ til samlingen, som nu lyder på ni Le Mans-titler. Han udbyggede dermed rekorden for den kører med flest titler i det legendariske 24-timers motorløb. Tom Kristensen blev både i 2002 og 2005 hædret som Årets Sportsnavn.
 
”Med kun tre nomineringer til Årets Sportsnavn, så fravælges danske verdensmestre og andre flotte idrætspræstationer. Det er et positivt problem, for det viser, at dansk eliteidræt præsterer flot. Men vi har vurderet, at de tre nominerede er et mulehår foran alle andre,” siger Niels Nygaard.
 
Dommerkomitéen, der skal finde den endelige vinder, består af kulturminister Marianne Jelved (R) som formand og DIF-formand Niels Nygaard som næstformand. De øvrige komitémedlemmer er Team Danmark-formand Frank Jensen, DIF-direktør Karl Chr. Koch, Team Danmark-direktør Michael Andersen samt Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen.

Hvem synes du, der skal blive Årets Sportsnavn 2013? Giv dit bud her