Spar penge - og skån miljøet

Dansk Forening for Rosport og Dansk Kano og Kajak Forbund, der begge har DIF-stemplet ’Grønt Forbund’, har kåret deres to grønneste klubber. Konceptet ’ Grøn klub’ kan overføres til alle andre idrætsforeninger, og gevinsten er flere penge og et bedre miljø.
4. nov 2013
Dansk Forening for Rosport og Dansk Kano og Kajak Forbund, der begge har DIF-stemplet ’Grønt Forbund’, har kåret deres to grønneste klubber. Konceptet ’ Grøn klub’ kan overføres til alle andre idrætsforeninger, og gevinsten er flere penge og et bedre miljø.

10.000 kr. var den kontante gevinst til henholdsvis Kolding Kajakklub og Nordborg Roklub, da de to klubber vandt prisen ’Grøn klub’. Forud for prisen er gået et stort arbejde med miljøtiltag i klubberne.  Affaldssortering og -indsamling, opsætning af solfangere, lavenergipærer i lamperne, vandsparende toiletter og brusehoveder, nye blandingsbatterier mv. er blot et udpluk af de initiativer og ændringer, som de to klubber har i gangsat.

Med de mange forskellige miljøtiltag skåner klubberne ikke blot miljøet, men de sparer også penge over tid. Det koster penge at renovere fx omklædningsrum og toiletter, men vand- og elregningen mindskes også. Og så er det blot et spørgsmål om tid, før renoveringerne er tjent hjem.

Hvad angår økonomien, så har flere af klubberne, der har kæmpet med om prisen ’Grøn klub’ opnået støtte fra kommunerne og på den måde haft mulighed for at foretage en række renoveringer af deres klubhuse.

Læs mere om konceptet ’Grøn klub’, der mere eller mindre direkte kan overføres til alle andre idrætsforeninger.