100 dage til OL – atleter kæmper for kvalifikation

Ni OL-kandidater i skiløb og hurtigløb på skøjter kæmper i disse måneder for at klare OL-kravene. Med præcis 100 dage til OL i Sochi tæller Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark ned på det nye OL.dk. Her kan du blandt andet se kvalifikationskalender, portrætter af de udtagne curlingspillerne og billeder af det danske indmarchtøj fra PUMA, der ligeledes offentliggøres i dag.
30. okt 2013
Ni OL-kandidater i skiløb og hurtigløb på skøjter kæmper i disse måneder for at klare OL-kravene. Med præcis 100 dage til OL i Sochi tæller Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark ned på det nye OL.dk. Her kan du blandt andet se kvalifikationskalender, portrætter af de udtagne curlingspillerne og billeder af det danske indmarchtøj fra PUMA, der ligeledes offentliggøres i dag.
DIF og Danmarks Skiforbund peger på følgende seks OL-kandidater med potentiale til at klare OL-kravet i kommende World Cups:

Alpint: Yina Moe-Lange, Christoffer Faarup og Charlotte Lemgart
Langrend: Martin Møller og Lasse Mølgaard
Pukkelpist: Maj Henningsen.

Slopestyle: Hans-Jakob Brandt, organiseret i Grønlands Idrætsforbund (som til OL hører under DIF som National Olympisk Komite for rigsfællesskabet). Slopestyle er ny disciplin ved OL 2014.

Hurtigløb på skøjter: Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt, udpeget af Dansk Skøjte Union og DIF.

DIF’s chef de mission Morten Rodtwitt, der er leder af OL-holdet, siger:

”Med kun 100 dage til OL har kandidaterne ikke mange konkurrencer tilbage til at klare OL-kravet og dermed opfylde drømmen om vinter-OL. Mit håb og bedste bud er, at 2-3 OL-kandidater klarer cuttet, så det danske OL-hold når op på 12-13 atleter i midten af januar inklusive de ti udtagne curlingspillere. De to curlinghold er inde i en intens periode med træning og OL-forberedende turneringer rundt i hele verden. Ikke mindst EM i Stavanger sidst i november vil give os et kraftigt fingerpeg om curlingholdenes aktuelle form, når de skal konkurrere mod mange af de hold, de skal møde til OL.”

www.OL.dk, der lanceres i dag, kan du se OL-krav og OL-kandidaternes konkurrencekalender fra nu og frem til OL-kvalifikationsperioden slutter.

Team Danmarks eksperter i sportsfysiologi og sportspsykologi har i de seneste sæsoner arbejdet tæt sammen med curlingholdene, og spillerne har trænet kombinationen af fysik og spillets mentale aspekter. Team Danmarks støtte til curlingforbundet er fordoblet siden 2012, og den ekstra støtte betyder blandt andet mere ekspertbistand til curlingholdene og flere internationale konkurrencer.

”Det sidste halve år har vi for alvor skruet op, så begge hold kan deltage i mange internationale konkurrencer. Det er afgørende, at holdene har et nuanceret kendskab til alle konkurrenterne og får spillet under forskellige is-forhold. Derudover har vi lagt vægt på at frikøbe spillerne fra deres almindelige arbejde, så de frem mod OL kan fokusere 100 % på sporten. Sidst men ikke mindst har vi optimeret de daglige træningsforhold i curlinghallen i Hvidovre, så is-forholdene kan matche højeste internationale niveau,” siger Michael Andersen, direktør i Team Danmark.

De ti udtagne curlingspillere
Dansk Curling Forbund, Team Danmark og DIF’s OL-målsætning er top 5 for herrerne og top 6 for kvinderne.

De ti spillere, der i august blev udtaget til OL af DIF’s bestyrelse, er (med tidligere OL-deltagelse nævnt i parentes):

Team Stjerne:
Rasmus Stjerne, skipper, Mikkel Adrup Poulsen (OL 2010), Johnny Frederiksen (OL 2010), Troels Harry, Lars Vilandt, reserve (OL 2010).

Team Lene Nielsen:
Lene Nielsen, skipper (OL 2006), Helle Nordfred Simonsen, Jeanne Ellegaard, Maria Poulsen (OL 2006), Mette de Neergaard, reserve.

OL-kollektion fra PUMA
Når de danske atleter ikke er i konkurrence under OL, er de iklædt det officielle OL-tøj, og denne gang kan atleterne glæde sig over lækkert olympisk tøj fra PUMA.

OL-kollektionen omfatter en ceremonilinje, en receptionslinje, en fritidslinje, en DK-linje og en sportslinje og diverse fodtøj. Skiløbere på OL-holdet skal bo og præstere i bjergene nord for det milde klima i Sochi og får supplerende vintertøjsbeklædning fra Haglöfs.

På www.OL.dk er der billeder af curlingholdene i det officielle indmarchtøj fra PUMA.

Fotos til redaktionel brug
Lars Møller Photography har i oktober taget flotte fotos af curlingspillerne og speedskaterne, som frit kan bruges til redaktionel brug. Du kan se og downloade fotos på www.OL.dk

OL i Sochi foregår fra den 7. til 23. februar 2014.

Yderligere oplysninger:
Morten Rodtwitt, chef de mission i DIF, mobil 29 37 09 16
Michael Andersen, direktør i Team Danmark, mobil 51 26 60 62