Find Vej Dagen bliver en årlig begivenhed

Med 800.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden bliver ’Find Vej Dagen’ til årlig, landsdækkende tradition fra foråret 2014. Målet for Dansk Orienterings-Forbund er at øge interessen for idrætsgrenens lette tilgang til motion i det fri.
18. okt 2013
Med 800.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden bliver ’Find Vej Dagen’ til årlig, landsdækkende tradition fra foråret 2014. Målet for Dansk Orienterings-Forbund er at øge interessen for idrætsgrenens lette tilgang til motion i det fri.

Nordea-fonden støtter en af Dansk Orienterings-Forbunds største satsninger i mange år med 800.000 kr. i 2014 og 2015. Danskerne kan derfor godt vænne sig til, at den landsdækkende ’Find Vej Dagen’ bliver en fast tilbagevendende natur- og motionsbegivenhed en lørdag i april hvert år. I 2014 bliver det den 5. april.

”Vi håber, at ’Find Vej Dagen’ vil inspirere flere til at prøve orientering som motionsform, og de vil opleve, hvordan naturen kan bruges som arena for at dyrke motion sammen med andre, og når humøret, tiden og vejret er til det,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

’Find vej Dagen’ er udviklet som en del af et udviklingsprojekt i samarbejde mellem Dansk Orienterings-Forbund og Danmarks Idrætsforbund og har været afholdt i foråret 2012 og 2013 med over 3.000 deltagere begge år. Dagen er kort sagt en samling af mere end 40 gratis motionsarrangementer i det fri, hvor det gælder om at finde vej til en række poster ved hjælp af et kort. Man bestemmer selv tempoet, og familien kan gøre det sammen.

”Det er meget vigtigt for Dansk Orienterings-Forbund, at vi med støtten fra Nordea-fonden kan fortsætte udviklingen af ’Find vej Dagen’ og opretholde et meget højt ambitionsniveau for dagen. Vi er samtidig stolte over, at vores klubbers store frivillige arbejde nu gør ’Find vej Dagen’ til en årlig tradition,” siger direktør i Dansk Orienterings-Forbund Michael Sørensen.

Orienteringssporten åbner sig for omverdenen

’Find vej Dagen’ er en tilgængelig udgave af orienteringsløb og spiller tæt sammen med forbundets største breddesatsning nogensinde ’Find vej i Danmark’. ’Find vej i Danmark’ består i dag af ca. 200 grønne motionsarenaer fordelt i skove, parker og byer over hele landet. Alle kan via siden findveji.dk hente et kort og begive sig på jagt efter faste poster i det fri.

Det gør flere og flere også. Over 100.000 danskere har prøvet ’Find Vej i Danmark’, og natur- og motionskonceptet yder dermed også et bidrag til folkesundheden.  

Der er med ’Find vej i Danmark’ og ’Find Vej Dagen’ sket et kvantespring for en ellers ret usynlig idrætsgren som orientering. De danske orienteringsklubber arbejder i dag målrettet med at gøre sporten mere synlig og tilgængelig som en del af forbundets Vision 2015: ”Orientering skal være let at gå til.”