DIF rangerer kommunerne i ny undersøgelse

I den største og mest grundige analyse af sin art sammenligner DIF de danske kommuner med hinanden på idrætsområdet. Kommunerne er blevet målt på 22 forskellige parametre inden for faciliteter, økonomi, frivillighed og idrætspolitik. Skive klarer sig bedst skarpt forfulgt af Herning.
17. okt 2013
I den største og mest grundige analyse af sin art sammenligner DIF de danske kommuner med hinanden på idrætsområdet. Kommunerne er blevet målt på 22 forskellige parametre inden for faciliteter, økonomi, frivillighed og idrætspolitik. Skive klarer sig bedst skarpt forfulgt af Herning.

Den 19. november er der kommunalvalg, og med undersøgelsen ”Idrætsforeninger i Danmark – rammer og vilkår” får politikerne et øjebliksbillede af, hvordan idrætsforeningernes vilkår er i deres kommune.

Skive Kommune klarer sig bedst, når man sammenligner på tværs af de 22 parametre, som undersøgelsen benytter sig af. Parametrene er en blanding af objektive, statistiske tal og subjektive bedømmelser fra tusindvis af DIF’s foreninger.

Efter Skive følger Herning på andenpladsen, mens Holstebro indtager tredjepladsen.

”Undersøgelsen viser blandt andet, at de kommuner, som er meget lydhøre over for foreningernes behov, og som arbejder målrettet med at forbedre deres vilkår, bliver belønnet med en god placering”, siger DIF’s formand Niels Nygaard.

”Denne undersøgelse er et vigtigt arbejdsredskab for de kommunalpolitikere, som i øjeblikket fører valgkamp. Nu kan de identificere, hvor deres kommune klarer sig godt, og hvor det går mindre godt. Jeg forventer, at resultaterne fra undersøgelsen bliver et tema i valgkampen frem mod valget den 19. november”, siger Niels Nygaard. 

Hele undersøgelsen ”Idrætsforeninger i Danmark – rammer og vilkår” kan findes her, hvor man også se se, hvordan kommunerne ligger i forhold til hinanden samt de enkelte kommuners resultater på samtlige 22 parametre.

For kommentarer om undersøgelsen

Morten Mølholm Hansen, udviklingschef DIF
Mail: mmh@dif.dk
Mobil: 21 66 37 74

Martin Borch, DIF Udvikling
Mail: mbo@dif.dk
Mobil: 29 16 09 18

For politiske kommentarer

Niels Nygaard, formand for DIF
Mail: nny@dif.dk
Mobil: 20 73 71 12